Uspešno održan PARTNER 2021 međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme

0
1159
Intervju u ime Ministarstva odbrane Republike Srbije našoj redakciji dao je gospodin pukovnik Slavko Rakić, načelnik Uprave za odbrambene tehnologije Ministarstva.

Deseti međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme PARTNER 2021, koji se održava svake druge godine, uspešno je realizovan na Beogradskom sajmu u halama 1 i 4, na površini od 25.000 m2. Svoje proizvode i tehničko-vojna dostignuća predstavili su 132 izlagača iz Srbije i 16 zemalja sveta.

Ovo je do sada najveći ovakav sajam u ovom delu Evrope, održan od 11-14.10.2021.g., realizovan pod pokroviteljstvom Ministarstva odbrane Republike Srbije, uz podršku Yugoimport SDPR i Beogradskog sajma, koji su posetili brojni posetioci iz Srbije, regiona i sveta.

Intervju u ime Ministarstva odbrane Republike Srbije našoj redakciji dao je gospodin pukovnik Slavko Rakić, načelnik Uprave za odbrambene tehnologije Ministarstva.  Klikom na link :

Ogroman rast sajma PARTNER 2021 ( Iinternational fair of armaments and defence equipment under the auspices of the Ministry of defence of the Republic of Serbia, Belgrade fair, Belgrade city, Serbia, Europe October 11-14, 2021), pokazuje povećano interesovanje stručne javnosti i broja gostiju iz inostranstva i izlagača. Na sajmu su se predstavili 25 izlagača iz Ruske Federacije, najveće kompanije iz Narodne Republike Kine, najznačajniji zapadni proizvođači, kao i evropska preduzeća i komapnije iz Sjedinjenih amerIčkih država-USA.

Ove godine na sajmu beleži se najveći broj prikazanih eksponata-noviteta iz domaće namenske industrije u odnosu na predhodne godine održavanja.

Tokom prva dva dana sajma, obaljveni su razgovori sa delegacijama, posetiocima iz Francuske, Indije, Kipra, Angole, Mađarske, Ruske Federacije, Španije, Azerbejdžana, Alžira, UAE, Francuske, Nigerije, BIH, Italije, Slovenije, Bugarske, Sijera Leone.

Između Vlada Republike Srbije i Vlade Republike Azerbejdžana- sklopljen je sporazum o vojno-tehničkoj saradnji.
Sporazum o saradnji u oblasti odbrambenih sredstava naoružanja i odbrambene industrije sklopljen je sa predstavnicima Kraljevine Španije, kao i Protokol o saradnji između Ministarstva odbrane Republike Srbije i kompanije Leonardo iz Italije.

Međunarodni sajam Partner 2021 prva dva dana bio je otvoren za službene posete, a 14.10. bio je otvoren za sve zainteresovane posetioce koji su želeli i mogli da se upoznaju sa najnovijim dostignućima srpske odbrambene industrije, ali i onim što se nudi na svetskom tržištu naoružanja, vojne i prateće opreme, izdavaštva, vojnog muzeja i štampanih i ekektronskih medija koji prate ovu oblast delatnosti.

Intervju u ime Ministarstva odbrane Republike Srbije našoj redakciji dao je gospodin pukovnik Slavko Rakić, načelnik Uprave za odbrambene tehnologije Ministarstva.

ZAHVALJUJEMO MINISTARSTVU ODBRANE REPUBLIKE SRBIJE NA PROFESIONALNOM PRIJEMU I REALIZACIJI NAŠE POSETE SAJMU PARTNER 2021. koju smo realizovali 14.10.2021.g.

partner 2021

Za redakciju Diasporamedaigroup.rs i Diasporagroup.org Serbia and World:
Slobodan Ejupović, Mile Grozdanić i Miša Ćirić

Produkcija http://www.citymarketingservice.com Beograd, Srbija