Ministar u Vladi Srbije Đorđe Milićević otvorio je u Kumanovu manifestaciju „Dani srpske kulture“ i prisustvovao obeležavanju 10. rođendana Kulturno-umetničkog društva „Srpski vez“.

0
1597

Ministar u Vladi Srbije Đorđe Milićević otvorio je u Kumanovu  manifestaciju „Dani srpske kulture“ i prisustvovao obeležavanju 10. rođendana Kulturno-umetničkog društva „Srpski vez“.
Članovi ovog KUD čuvaju srpsku tradiciju i identitet u Severnoj Makedoniji, a večeras su prikazali reviju narodnih nošnji iz mnogih srpskih krajeva – od Banata do Skopske Crne Gore. Kabinet ministra zaduženog za odnose sa dijasporom finansijski je podržao projekat za očuvanje srpskog jezika i kulture na području Severne Makedonije.

– Vaš rad je izuzetno važan za ceo naš narod. Vi negujete našu kulturu i tradiciju, na najbolji mogući način. Veoma je važno da srpski narod koji živi izvan granica Srbije čuva tradiciju kao svoje najveće blago i ne zaboravi naše narodne običaje. Kabinet koji vodim posebno je angažovan na pružanju podrške Srbima koji žive van granica Srbije da očuvaju srpski jezik, ćirilično pismo, našu kulturu i tradiciju – istakao je ministar Milićević.
Ministar je pozvao okupljene da još jednom odaju počast Srbima stradalim u Banjskoj. Ministar je poručio da naš narod, gde god živeo, složno i jedinstveno podrži politiku predsednika Republike Aleksandra Vučića za očuvanje mira i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Ministar je istakao da nema tih ucena i pritisaka koji će nas naterati da priznamo nezavisno Kosovo.
Manifestaciji u Kumanovu, koju je organizovao predsednik KUD „Srpski vez“ Dalibor Kitanović, prisustvovali su i ambasador Srbije u Severnoj Makedoniji Nevena Jovaović i gradonačelnik Kumanova Maksim Dimitrievski.
Kumanovo, 30.09.2023.

Autor fotografija: Dejan Ristić

Republika Srbija
V L A D A
Kabinet ministra bez portfelja
zaduženog za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom