Konferencija za štampu i koktel – Good Food & Wine Festival

0
1550

Sve spremno za četvrti Good Food & Wine Festival

Festival se i ove godine održava se pod pokroviteljstvom Grada Beograda, Sekretarijata za privredu i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Beograd, 15. septembar 2022. 

 Poštovani , povodom četvrtog po redu Good Food & Wine Festivala, 

u ponedeljak, 19. septembra s početkom u 12.00 u restoranu Savanova na Sava Promenadi održana je konferencija za štampu i prigodnan koktel.

Na veoma posećenoj konferenciji za novinare u restoranu Savanova je najavljen četvrti po redu Good Food & Wine Festival, čiji će se centralni događaj održati u subotu, 24. septembra na Sava Promenadi.

City marketing service

Konferenciju je otvorio vitez vina Srbije i portparol festivala, Miša Ćirić koji je okupljenim članovima medija, institucija i izlagačima predstavio program Festivala.

-Upravoje počeo četvrti po redu Good Food & Wine festival. Centralni događaj, sajam hrane i vina, je zakazan za 24. septembar na Sava Promenadi i okupiće veliki broj proizvođača tradicionalne hrane, vina i autentičnih proizvoda iz cele Srbije i regiona. Pre toga, u sredu 19. septembra sa početkom u 12 časova biće organizovan Karneval „Srbija“, čiji je cilj promocija naše zemlje i svih njenih raskošnih potencijala. Povorka će se kretati od Palate ,,Albanija“, pa sve do Kalemegdana –  rekao je Miša Ćirić i pozvo sve prisutne da dođu na Karneval i Sajam.

Zatim se gostima obratio naš poznati glumac Milan Bosiljčić koji će ispred destilerije ,,Bosiljčić“  biti jedan od izlagača na ovododišnjem Sajmu.

-Festival je prava mera za mene zato što promoviše tradicionalne vrednosti, srpsku kulturu, folklor, dobru hranu, vino i naravno vrhunske rakije. Ja sam tradicionalista, poštujem svoje korene, našu istoriju, a rakija ,,Bosiljčić“ je naš porodični brend. Mi smo odlučili da doniramo jedan evro od svake prodate rakije u humanitarne svrhe, za autističnu decu. Cilj nam je da izađemo na tržište sa malo ekskluzivnijim brendom i njime promovišemo Srbiju, vrednosti i kulturu naše zemlje. Za mene nema razlike između rakije, folklora, nošnje, tradicije, sve je to deo naše kulture na koju treba da budemo ponosni – rekao je Bosiljčić.

Ova jedinstvena priredno-turistička manifestacija će okupiti više od 100 izlagača iz svih krajeva Srbije i regiona, a posetioci će između ostalog moći da probaju i vina iz vinarije „Moravski Val“  ispred koje je na konferenciji govorio Darko Maksić.

-Ovo je takođe porodični biznis. Moravski val, pravimo u neposrednoj blizini reke Morave, a reč Val označava imena najmlađih članova porodice Maksić. Vino proizvodimo sa ljubavlju i to je ono što je najvažnije“, objasnio je Darko Maksić.

Svi posetioci će najrazličitije proizvode, od vina preko sireva i džemova do sokova moći da probaju potpuno besplatno, a ispred kompanije “Vitinka AD” koja se bavi prozvodnjom voda i sokova, na konferenciji za novinare je govorio Bojan Mijatović.

-Nakon rakije i vina uvek dođu voda i sokovi. Što se tiče samog Good Food & Wine festivala cilj nam je da dobijemo povratnu informaciju od potrošača i publike.  Naši proizvodi su već dovoljno prisutni na tržištu, ali uvek volimo da dođemo ovde u Beograd, da osetimo festivalsku atmosferu i družimo se sa ljudima – rekao je Mijatović.

Festival se održava od 19. do 24. septembra na Sava Promenadi, nejlepšem keju u zemlji i predstavlja privredno–turističku manifestaciju, koja okuplja proizvođače tradicionalne vrhunske hrane i vina, ali i drugih autentičnih proizvoda iz Srbije i regiona.

 

Na konferenciji za medije govorili su:

 

– Miša Ćirić, Vitez vina, PR Festivala

– Milan Bosiljčić, glumac, Destilerija ”Bosiljčić”

– Darko Maksić, vlasnik vinarije Moravski val, Mala Sugubina

– Bojan Mijatović, Vitinka  AD, Kozluk, Republika Srpska.

 

Program Good Food & Wine Festival: 

Ponedeljak, 19. septembar u 12.00 – konferencija za novinare i koktel u restoranu Savanova.  

Sreda, 21. septembar  u 12.00 –  Karneval ,,Srbija“, od Palate „Albanija“, duž Knez Mihailove ulice do Kalemegdana; uz defile i učešće kulturno-umetničkih društava, turističkih organizacija, uglednih kompanija.

 

Subota, 24. septembar od 14.00 do  23.00  – Sajam tradicionalne hrane i vina na Sava Promenadi.  Svečano otvaranje Festivala je u 15.00.

Good Food & Wine Festival ima za cilj promociju Beograda kao najprestižnije siti brejk destinacije u regionu i  šire, kao i sveukupne turističke privrede Srbije kroz prezentaciju naše tradicionalne hrane, vina, zanatstva i drugih delatnosti.

Festival se održava pod sloganom „Zvezda Beograda“, budući da je ovaj događaj nosilac istoimenog prestižnog prioznanja, kao jedna od najboljih manifestacija u 2021. godini, koju je podržao Grad Beograd.

 

Svi zainteresovani izlagači se mogu prijaviti na telefon 011 3622407

Prijatelji festivala

Ili na e-mail adresu: espektarcentar@gmail.com 

Infotext :studio B