Grčka – zemlja partner 45. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu

0
660

Grčka i Srbija nastaviće uspešnu saradnju u oblasti turizma ovogodišnjim partnerstvom na 45. Međunarodnom sajmu turizma na Beogradskom sajmu, gde će Grčka – večita inspiracija za putnike i omiljena letnja destinacija za domaće turiste, ove godine biti posebno predstavljena, jer je ponela „titulu“ – zemlja partner.

Na predlog Organizacionog odbora međunarodnog sajma turizma u Beogradu, potpisan je ugovor o partnerstvu sa Grčkom nacionalnom turističkom organizacijom za 2024. godinu. Posetiocima sajma, kod kojih svake godine vlada veliko interesovanje za ovu tradicionalno najtraženiju destinaciju, biće predstavljeni reprezentativni turistički centri, regije i gradovi kako bi istražili ponudu agencija i mnogobrojne mogućnosti za letovanje u Grčkoj.

Grčka, zemlja dugačke obale – najduže u Sredozemnom moru, prelepih plaža, čistog i toplog mora sa mnogoostrva, planina, modernih ali i ruralnih gradova, lepih sela, veselih ljudi, bogate kulture, istorije, nebrojenih gastronomskih ukusa, dovoljne su reference za još jedan motiv više da se upozna još uvek nedovoljno poznat deo ove izuzetne zemlje.

Sajam turizma biće prilika da ova fascinantna destinacija bude uzbudljiva za posetu tokom čitave godine, jer sezona traje duže uz aranžmane da se upozna kako tradicionalna grčka ponuda poput istorijskih i kulturnih tura, tako i tematskih tura kao što su religijski turizam, gastronomski turizam, ronjenje, kruzing…

Pod sloganom „Avantura počinje ovde!“ od 22. do 25. februara 2024. godine u halama 1, 1a i 4 ovogodišnji 45. Međunarodni sajam turizma biće veliki turistički praznik, susret kultura sveta na kome će se u nezaboravnoj atmosferi promovisati nove destinacije, first minute ponude, domaće i inostrane turističke regije i atrakcije.
U istom terminu u hali 2 će se održati 19. Međunarodni sajam ugostiteljske opreme HORECA.