Novak Đoković sasuo celom svetu brutalnu istinu u lice: „DA NISAM IZ SRBIJE…“

0
453

Srpski teniser Novak Đoković rekao je posle osvajanja četvrte titule na Otvorenom prvenstvu SAD u Njujorku da živi dečački san i da nije mogao da zamisli da će osvojiti 24 grend slem trofeja.

„Ovo mi znači sve, ponavljam se, ali svaki put moram da kažem da živim dečački san, da se takmičim na najvišem nivou u sportu koji je dao sve meni i mojoj porodici. Prošli smo kroz teške situacije devedesetih godina, ratove. Roditelji su se žrtvovali da se bavim skupim sportom, koji nije svima dostupan. Zaljubio sam se u tenis, niko ga nije igrao u porodici pa je izbor bio čudan, ali upornost i vera roditelja svih ovih godina, supruge, dece, ovo je vaš uspeh koliko i moj“, rekao je Đoković posle meča, a onda na konferenciji ono što je odjeknulo poput bombe u sportskim krugovima.

Naime, prvo je objasnio šta mu je sve prolazilo kroz glavu i u šta je verovao u ključnom trenutku ovog meča – taj-brejku drugog seta protiv Medvedeva.

– Kazaću najiskrenije: pomogli su mi Bog i anđeli čuvari. U tim trenucima kada fizički i materijalno ne osećaš sebe, kada ti se sve vrti, u tim trenucima sa svojom verom, veruješ u božansku intervenciju. To mi se dosta puta u karijeri desilo. Iznenadio sam dosta puta sam sebe kako sam izdržao to, a moguće je da izdržiš samo ako i kada veruješ u Boga i kada je tu neka viša sila u koju veruješ. U tim trenucima igraš samo po instinktu i intuiciji. Ja posle seta koji je trajao skoro dva sata više ništa nisam video jasno, sve mi se mutilo. Teško je rečima opisati jer si došao do krajnje tačke. Ovo mi je najteži set koji sam dobio u životu, pogotovo sa njim koji je kao hobotnica, sve hvata i uvek te tera da udariš još jedan udarac. Znao sam da se neće predati posle prvog seta. Znao sam šta me očekuje, ali nisam mislio da će set biti dug i iscrpan, to je presudilo pobednika, u trećem setu sam bio dobar na terenu – rekao je Novak.

Na pitanje da li sebe vidi kao jednog od najvećih sportista svih vremena, Đoković je zapušio usta celom svetu.

– To ću vama da ostavim i svima drugima da kažete da li jesam ili ne. Ali ono što imam da kažem jeste: da nisam iz Srbije, već bih bio vinut u nebesa. Ali ja sam zahvalan zbog toga što sam iz Srbije i svi uspesi su mi još slađi i lepši. Sav uspeh mi daje veru i nadu.

Novaka više ne zanima prvo mesto na ATP listi, već da sa svojom Srbijom osvoji Dejvis kup.

– Nije mi broj jedan cilj u poslednjih nekoliko godina, nije mi cilj da budem stalno na toj poziciji, iako ako dođe kao posledica dobrih rezultata, i ako sebe kao što jesam, onda je u redu da budem broj jedan. Mnogo poena branim do kraja, a Karlos Alkaraz nema šta puno da brani. Ovo mi je najbitnije (pokazuje rukom na pehar), ja sam svoj posao završio, ako budem broj jedan – bonus. Da osvojimo Dejvis kup mi je primarni cilj do kraja ove godine.

Slike i video izvor : instangram profil Novak Djoković

Text: Novosti online