U BEOGRADU JE ODRŽAN PETI SRPSKI KONGRES O GOJAZNOSTI sa međunarodnim učešćem, 21-22.09.2023.g.

0
418
Srpsko Udruženje za proučavanje gojaznosti, Serbian Association for Study of Obesity, uspešno je relizovali Peti međunarodni kongres sa međunarodnim učeščem u hotelu Hilton u Beogradu, Srbija.
Organizator: Srpsko udruženje za proučavanje gojaznosti: https://www.gojaznost.org.rs/
Predsednik kongresa: Akademik Dragan Micić
Počasni odbor: Prof. dr Danica Grujičić, ministarka zdravlja Republike Srbije, Akademik Nebojša Lalić, generalni sekretar SANU, Akademik Dragan Micić sekretar Medicinskog odeljenja SANU, Prof. dr Lazar Davidović dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Prof. dr Milika Ašanin dirktor Univerzitetskog kliničkog centra Srbije.
Naučni odbor Akademik Nebojša Lalić predsednik
Organizacioni odbor: Prof. dr Mirjana Šumarac Dumanović
 Predsednik, Doc. dr  Prim. Snežana Polovina-sekretar
Organizovane su značajne cesije o problemu gojaznosti.
Članovi Strukturnog tima imali su čast da budu aktivni učesnici Petog srpskog kongresa o gojaznosti, koji je okupio svetske i domaće stručnjake
Razmena znanja i iskustava omogućava stalan napredak u lečenju gojaznosti, što donosi benefit njihovim pacijentima.

Njihov tim čine lekari, nutricionisti i treneri sa dugogodišnjim iskustvom.

Ukoliko Vam je potrebna medicinska pomoć vezana za disbalans hormonskog sistema, oboljenja gastrointenstinalnog trakta, kardiovaskularnog sistema ili lečenje gojaznosti, možete se obratiti njihovim stručnjacima koji uz saradnju sa nutricionistom, psihijatrom ili trenerom pružiti najbolja rešenja za Vaš problem.

Ako ste do sada više puta pokušavali da oslabite, a to se završavalo neuspehom ili se kilaža posle određenog vremena vraćala, pravo je vreme da im se obratite. S obzirom da uz višak kilograma često idu i komorbiditeti (pridružena oboljenja koja postoje zajedno sa glavnim oboljenjem- gojaznošću), jako je bitno u proces mršavljenja uključiti lekare određenih specijalnosti, kao što su endokrinolog, psihijatar,  kardiolog, gastroenterolog, reumatolog…

Uz pomoć njihovih stručnjaka možete saznati koji je pravi način mršavljenja za Vas, da li je to samo nutritivna podrška i povećanje fizičke aktivnosti ili Vam je potrebno neko pomoćno sredstvo, kao što je lek za mršavljenje, intragastrični balon ili operacija želuca.

https://struktura.rs/

Značajno učešće na kongresu imalo je i udruženje za prevenciju i borbu protiv gojaznosti. https://udruzenje.rs/

Udruženje za prevenciju i borbu protiv gojaznosti nastavlja uspešnu saradnju sa https://struktura.rs/ i na ovom kongresu.

Naša zajednička misija je da prepoznamo gojaznost kao hroničnu bolest i da obrazujemo građane da gojaznost nije estetski već kao zdravstveni problem.
Predsednik udruženja za prevenciju i borbu protiv gojaznosti  Mile Grozdanić obišao je i izlagače i upoznao se sa novim i primenljivih suplemenata u borbi protiv gojaznosti.
Neke od izlagača smo pratili i kamerom https://www.diasporamediagroup.rs
Se zahvaljuje Gospodinu Miši Ćiriću glavnom i odgovornom uredniku: http://www.Diasporamediagroup.rs
Na nesebičnoj podršci medijske kuće u borbi protiv gojaznosti i zdravlja uopšte.
Pozdravljamo Vas porukom :
Izvršni organiazator: Smart Travel pco
Aktivan partner: www.Udruženje.rs medija partner udruženja: www.Diasporamediagroup.rs