Bolna simbolika Svetog Nikole: Sahrana Siniše Mihajlovića održava se na najvažniji praznik u njegovom životu

0
558

FOTO: EPA/MAURIZIO DEGL’INNOCENTI

U Rimu se danas održava sahrana legendarnog fudbalera i fudbalskog trenera Siniše Mihajlovića, koji je u 54. godini izgubio višegodišnju bitku s leukemijom.

Nekadašnji veliki as jugoslovenskog, evropskog i svetskog fudbala Siniša Mihajlović biće ispraćen na večni počinak u Rimu, gde je proveo najveći deo svoje uspešne karijere, a sahrani će prisustvovati Mihina velika porodica i brojne ugledne ličnosti koje su imale čast da sarađuju s njim.

Slučaj je hteo da jedan od najvećih sportista na našim prostorima bude ispraćen u večnost na Svetog Nikolu, praznik kojim se slavi svetac koji je imao posebno u Mihajlovićevom životu.

Naime, Siniša Mihajlović i njegova porodica obeležavali su Svetog Nikolu kao svoju krsnu slavu, a zbog toga su njegovi ostaci uneti u njegov porodični dom baš na ovaj praznik.

Nakon toga, kovčeg je prenet ka stadionu Olimpiko, na kom je Siniša nastupao za Lacio, da bi potom bio odnet u crkvu Sveta Marija delji Anđeli i dei Martiri.

To nije sve – stadion imena „Sveti Nikola“ u Bariju mesto je na kom je naš Miha bio najsrećniji u svojoj dugoj i uspešnoj karijeri. Baš tu je 1991. godine FK Crvena zvezda, čiji je Siniša bio istaknuti član, postala prvak Evrope.

FOTO: EPA/GEORGI LICOVSKI

Kako je ispričala medicinska sestra Irena, Srpkinja koja radi u rimskoj bolnici u kojoj je sportista bio hospitalizovan, ona je bila uz njega u poslednjim danima. Pored kreveta mu je, kako je otkrila, stavila – ikonu Sv. Nikole.

 

– Od kada je smešten u bolnicu bila sam uz njega, uz negu i poštovanje stavila sam pored njega ikonu Svetog Nikole. Bila sam uz njega i njegovu divnu porodicu do kraja – kratko je izjavila.

Info:https://glossy.espreso.co.rs/