Пет златних медаља за „ПОДРУМЕ ВУКОЈЕ 1982

0
25823
Vinarija vukoje

ПЕТ ЗЛАТНИХ МЕДАЉА ЗА „ПОДРУМЕ ВУКОЈЕ 1982“

НА АМЕРИЧКОМ ВИНСКОМ ОЦЕЊИВАЊУ

 

„Подруми Вукоје 1982“ су освојили пет златних медаља за своја вина на првом овогодишњем великом винском такмичењу „Америца Wине Аwардс 2021“ одржаном у Сједињеним Америчким Државама чиме су добили и директну препоруку за најпрестижније хотеле и ресторане у Сједињеним Америчким Државама који имају Мицхелин звјездице.

Златне медаље додјељене су за:

  • Трибуниа Цхардоннаy & Малвасиа дубровачка, берба 2019.;
  • Златна Селекција wхите, берба 2016.;
  • Царско вино – Гранд Цру, берба 2016.;
  • Примавера ред цувее, берба 2019. и
  • Вранац Резерва, берба 2015..
  • [цаптион ид=“аттацхмент_1871″ алигн=“алигнноне“ wидтх=“2560″] Винарија Вукоје[/caption]

    [цаптион ид=“аттацхмент_1872″ алигн=“алигнноне“ wидтх=“2560″] Винарија Вукоје[/caption]

    [цаптион ид=“аттацхмент_1867″ алигн=“алигнноне“ wидтх=“2560″] Винарија Вукоје[/caption]

    [цаптион ид=“аттацхмент_1865″ алигн=“алигнноне“ wидтх=“2560″] Винарија Вукоје[/caption]

    [цаптион ид=“аттацхмент_1866″ алигн=“алигнноне“ wидтх=“2560″] Винарија вукоје[/caption]

Америца Wине Аwардс“ је престижно такмичење које организује „Амерички вински лист“ (Америца Wинес Папер), специјализовани магазин за професионалне винске купце, увознике и дистрибутере, а чланови жирија су вински експерти, сомелијери и представници компанија специјализованих за вина.

Ово је један од највећих успеха вина са Балкана на једном винском такмичењу одржаном на северно-америчком континету, а часопис „Амерички вински лист“ има мисију да вина која се увозе на тржиште Сједињених Америчких Држава приближи каналима продаје односно врхунским хотелима, ресторанима и кафеима  (ХоРеЦа сектору), дринк сторе-овима и винотекама. 

„Подруми Вукоје 1982“ су присутни већ готово деценију на тржишту Сједињених Америчких Држава, а њихова вина се могу наћи у четири америчке савезне државе (Иллиноис, Wасхингтон ДЦ, Неw Yорк и Пеннсyлваниа). 

Резултати овог оцењивања су објављени у „Америчком винском листу“ (Америца Wинес Папер) и прослијеђени су на адресе више од 1500 разних медија те хиљадама дистрибутера вина широм северноамеричког континента што ће, несумњиво, довести до популаризације вина из читавог региона.

Ово је још једна у низу потврда да „Подруми Вукоје 1982“ није само произвођач врхунских вина него и један од највећих амбасадора нашег региона у свету који је и у времену пандемије успео не само да промовише квалитет вина из региона већ и да експортује више пута на тржиште Сједињених Америчких Држава и  Азије. 

“Подруми Вукоје 1982” се, већ четврту деценију, баве ограниченом производњом врхунских вина и алкохолних пића. Винарија се ослања на модерне технологије, контролисане процесе ферментације и традиционалне методе одлежавања вина у храстовим барриqуе бачвама у подрумима који се налазе осам метара испод површине земље. Добитници су преко пет стотина награда које се тичу квалитета вина и винског туризма које су потврда врхунског квалитета производа и доказ да све предходне, које је ова винарија добила и протеклом периоду у региону и свијету, као и велики подстицај да се ради на унапређењу старих и производњи нових производа. 

„Подруми Вукоје 1982“ посједују сопствене винограде на два локалитета укупне површине 30 ха на којима су засађене аутохтоне и интернационалне сорте винове лозе. Царски виногради налазе се на локалитету Ушће, 10 км од Требиња, на ушћу река Требишњице и Сушице. Те винограде је крајем XИX вијека Аустроугарска монархија прогласила најпогоднијим за жилавку, па је ту подигла чувене Царске винограде, са којих је ексклузивно вино отпремано на бечки двор. Виногради у Засад пољу подигнути су уз корито реке Требишњице на најбољем локалитету који се налази на улазу у Требиње гдје су засађене сорте: вранац, жилавка, цабернет саувигнон, цхардоннаy, пинот ноир, сyрах, мускат, мерлот, тамњаника и малвасиа дубровачка. На истом локалитету је 2018. године изграђена дестилерија Подрума Вукоје, уз корито ријеке Требишњице, а служи за производњу нових сортних ракија али и ликера од ароматичних херцеговачких трава уз помоћ немачке технологије, која је призната као најбоља за обраду дестилата. Такође посједују и засаде од 1000 стабала маслина на овом локалитету од којих се производи екстра девичанско уље врхунског квалитета.