Vitez vina Miša Ćirić predstavlja VINA PEŠIĆ

0
1783
VINA PEŠIĆ

Sigurni smo da oni koji su probali neko od vina Pešić dele stav da su neobična i da imaju idealan spoj kvaliteta i cene. Vina Pešić su za svaku životnu priliku i svaku trpezu. Ne treba Vam poseban povod da svakog dana popijete jednu čašu za srce, a drugu za dušu. Pri tome, nikada se nećete postideti ni pred kime kada ih iznesete na sto.

Vino smo mogli da popijemo po jedan gutljaj kao deca, samo uoči Nikoljdana, kada se po našem starom i dobrom običaju, slava podizala i dočekivala uoči slave. Za tu priliku gosti su bili pozivani po spisku koji sam dobijao od mog dede Trajka, a onda išao od kuće do kuće, sa kapom ili kačketom na glavi, koji sam skidao pred pozivanim, iskazujući poštovanje, rečima, „Zapovedajte na slavu kod Trajka Pešića“.

Deda Trajko, baba Vanka, pozvani gosti i stariji ukućani su pojali i gospodali, a mi deca jedva čekali da deda otpočne zdravice, kada bi  zdravio svima  redom sa čašom crnog vina u ruci, izgovarajući svakome ime, rečima „Zdrav se!“, a zdravljeni otpozdravljao „Zdravo bio!“. Prekrstivši se, zdravljeni bi otpio  gutljaj vina i vratio dedi čašu. Koliko je ko otpio toliko bi deda dosuo i tako redom, do poslednjeg. A mi deca poslednji, nikada da dočekamo naš red.

„Zdrav se, Velibore!“ – rekao bi deda.    „Zdravo bio, dedo!“

Metohijska pesma: „Vince je teklo, nama je reklo: Pijte me, pijte, dobri junaci!
Mene će biti, a vas biti neće; Al’ će uvek biti, ko će me piti.“

PEŠIĆ VINA PO SVOM KVALITETU I PITKOSTI, ZA SVAKU TRPEZU U SRBIJI I RASEJANJU-DIASPORI ŠIROM SVETA PREPORUČUJE VITEZ VINA MIŠA ĆIRIĆ:

MIŠA ĆIRIĆ VITEZ VINA SRBIJE

DNV WINES-VINARIJA PEŠIĆ

Lisačka 21b, 11460 Barajevo
Beograd-Srbija

info@vinapesic.com
dnvwines@gmail.com
www.vinapesic.com