U Privrednoj komori Srbije uručene Nacionalne nagrade za poslovnu izvrsnost – „OSKAR KVALITETTA 2022.“

0
1153
U Privrednoj komori Srbije uručene Nacionalne nagrade za poslovnu izvrsnost – „OSKAR KVALITETTA 2022.“  – 28. put u kontinuitetu u okviru tradicionalnog, 31. Foruma kvaliteta i poslovne izvrsnosti 2022. kojim se u Srbiji obeležava Svetski dan kvaliteta i Evropske nedelje kvaliteta. Ove nagrade dodeljuje Fondeacija za kulturu kvaliteta i izvrsnost – FQCE, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i pod pokroviteljstvom Ministrastva privrede Republike Srbije.
Ova Nacionalna nagrada se dodeljuje profitnim i neprofitnim organizacijama kao nezavisna i neutralna nagrada za postignute vrhunske rezultate na razvoju i unapređenju organizacione i poslovne izvrsnosti.
Dobitnik „Oskara kvaliteta 2022.“
Specijalistička bolnica za rehabilitaciju „Banja Koviljača“ je Šampion izvrsnosti 2022. dok je prim. dr Aleksandar Jokić, direktor Bolnice, Lider poslovne izvrsnosti 2022.
Banja Koviljača je bila lečilište još u doba Ilira, a prvi pisani izvori iz 1533. godine, ukazuju da su ljudi masovno dolazili na njene lekovite izvore. Prva zgrada za smeštaj gostiju, sa deset soba, izgrađena je 1858. godine, a te godine je i zvanično utvrđena „Obaveza lekara da preko leta u Banji sedeći bolne nadgledati i njima uredno i po pravilima lekarskim upotrebljene vode prepisivati“.

Položaj Banje Koviljače

Banja Koviljača, jedna od najlepših i najlekovitijih banja Balkana, nalazi se u zapadnoj Srbiji, u zagrljaju reke Drine i šumovite planine Gučevo, na nadmorskoj visini od 128 m. Okružuju je i prostrane ravnice Mačve i Semberije i planine (Boranja, Sokolske planine, Cer). Nalazi se u regionu Podrinja, na koji se nastavljaju brdoviti Jadar, blago zatalasana Pocerina i plodna i zaravnjena Mačva.

Bogati izvori sumporovite vode, lekovito blato, povoljni klimatski uslovi, kao i brojni kulturno – istorijski spomenici, neodoljiv su izazov za razvoj svih vidova turizma.

Do Banje Koviljače drumski se stiže, iz Beograda, autoputem Beograd – Ruma, a zatim regionalnim putem Ruma – Šabac – Loznica – Banja Koviljača (145 km), iz Novog Sada regionalnim putem Novi Sad – Ruma – Šabac – Loznica – Banja Koviljača (143 km). U Banji Koviljači postoji železnička stanica na pruzi Beograd – Mali Zvornik, ali njom saobraćaju samo lokalni vozovi.

Najbliži aerodrom je u Beogradu (135 km).

Granični prelaz ka Bosni i Hercegovini udaljen je 5 km. Banja Koviljača je odličnim drumskim vezama spojena sa Banja Lukom i Sarajevom.

Istorija Banje Koviljače – banja sa tradicijom

Istorijat Banje Koviljače je jako bogat i datira još iz perioda Ilira, starih Rimljana, Turaka, pa sve do današnjih dana. Prvi pisani izvori, iz 1533. godine, ukazuju da narod masovno pohodi lekovite izvore. Prva zgrada za smeštaj gostiju, sa deset soba, izgrađena je 1858. godine, a te godine je i zvanično utvrđena „OBAVEZA LEKARA DA PREKO LETA U BANJI SEDEĆI BOLNE NADGLEDATI I NJIMA UREDNO I PO PRAVILIMA LEKARSKIM UPOTREBLJENE VODE PREPISIVATI“. Ta 1858. godina se uzima za krucijalnu godinu nastanka ovog savremenog lečilišta sa tradicijom.

Dobrodošli u prirodno lečilište koje ima tradiciju dužu od 160 godina (1858). Dobrodošli u oazu mira i tišine. Za svoje zdravlje izaberite najbolje. Imamo dugu tradiciju, zgrade u kojima radimo napravljene su za članove kraljevske dinastije Karađorđević. Prvi smo u bivšoj SFRJ organizovali rad odeljenja za rehabilitaciju dece (1989). Među prvima smo otvorili savremeni Velnes centar “Kovilje” (2007.) Prvi smo akteditovani rehabilitacioni centar u Srbiji. Radimo po međunarodnim standardima (ISO, OHSAS, EUROSPA, HCCP). U vreme pandemije Kovid infekcije dali smo svoj skromni doprinos i bili deo ponosnog tima Vlade Srbije u borbi za očuvanje života našeg naroda. U svim vremenima na visini zadatka.
Dobrodošli u ustanovu čiji je moto:
SNAGA VODOPADA JE U MNOŠTVU KAPLJICA KOJE RADE ZAJEDNO!
Dođite i uverite se!

Prim. mr sci. med dr Aleksandar Jokić, fizijatar-balneoklimatolog

V.D. generalnog direktora

Specijalna bolnica za rehabilitaciju Banja Koviljača