“U ČAST MEDALJAMA ATLETIČARIMA I ATLETSKOM SAVEZU SRBIJE 2022”

0
293

„Kraljica sportova“ i njeni glavni akteri briljirali su u 2022. godini, naši atletičari uspeli su da osvoje čak 16 medalja na velikim medjunarodnim takmičenjima i time nastave sa žetvom odličja i pisanjem istorije srpske atletike kakva do sad nije viđena.

Ovim povodom u prostorijama Atletske dvorane na Banjici upriličen je susret predstavnika srpske sedme sile i svih osvajača medalja u ovoj godini za Srbiju u atletici. Medijima su se obratili i predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović, direktor SAS Slobodan Branković i savezni selektor Edin Zuković.

Na Evropskom olimpijskom festival mladih naša zemlja osvojila je dve medalje, zlato nam je donela Maša Rajić u trci na 800 m. Još jednu medalju na ovom takmičenju donela nam je Nikolina Pejatović i to u skoku u vis, srebro.

Na Mediteranskim igrama u Oranu naša reprezentacija osvojila je čak pet medalja. Milica Gardašević donela je Srbiji zlato u skoku udalj.

Još jedno zlato našoj zemlji osvojio je Armin Sinančević koji je dva meseca kasnije postao i vicešampion Evrope u bacanju kugle.

Srebrnu medalju u Oranu osvojio je Lazar Anić u skoku u dalj.

Adriana Vilagoš  je ove sezone odbranila titulu svetske juniorske šampionke, osvojila zlato na Mediteranskim igrama u Oranu, zatim srebro na Evropskom prvenstvu za seniore u bacanju koplja u Minhenu.

Asmir Kolašinac već 15 godina je na atletskoj sceni, našoj zemlji doneo je mnogo medalja, a na Mediteranskim igrama osvojio je srebro.

Teodora Boberić postala je mladja juniorska vicešampionka Evrope u troskoku, na istom takmičenju u istoj discipline Natalija Dragojevićo svojila je bronzanu medalju.

Angelina Topić oborila je seniorski rekord u skoku uvis, postala je šampionka Evrope za mlađe juniorke, osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za starije juniorke i kao šlag na tortu osvojila i bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za seniore.

Ivana Vuleta našoj zemlj idonela je mnogo, a ove godine svoju kolekciju medalja upotpunila je zlatom sa Svetskog prvenstva u dvorani koje je održano u Beogradu i zlatom sa Evropskog prvenstva u Minhenu!

Ponosni na svaki rezultat, na naše asove i kovač emedalja, punog srca i nadahnuća gledamo u budućnost od koje očekujemo da donese nastavak ovog sjaja kojim su nas obasjali naši reprezetativci, perjanice srpske atletike!

Atletski savez Srbije, 29.08.2022.g.

Fotografije:  SAS u Atelstskoj dvorani na Banjici, Beograd, Srbija

Info press: Diaspora media group 29.08.2022.g.