Tačka povratka, dobrodošli u Srbiju

0
1271
Dobro došli u Srbiju

Diaspora media group posetila je u Beogradu članove ekipe projekta TAČKA POVRATKA
U razgovoru sa Ivanom Brkljačem, direktorom i Aleksandrom Jakovljevićem, ekspertom ovog programa za cirkularne migracije, zamolili smo za odgovore za naše čitaoce u svetu i Srbiji.

DMG: Šta predststavlja program Tačka povratka?

Mi smo tu da budemo podrška povratnicima koji planiraju povratak u zemlju, poslovni poduhvat ili naučnu i stručnu karijeru, da pružimo informacije o svim načinima stupanja u kontakt sa Srbijom, pomognemo u ostvarivanju saradnje sa lokalnim talentima i izvanrednim inicijativama i damo okvir za bolju komunikaciju srpskog društva u zemlji i inostranstvu.

Photo: Disapora media group

DMG: Šta su misija i vizija ovog programa?
Naša misija je da umrežavanjem i programima uspostavimo most poverenja između dijaspore i Srbije, a vizija je otvoreno srpsko društvo zasnovano na razmeni znanja i iskustva.

DMG: Navedite nam osnovne aktivnosti kroz ove programe

Možemo da kažemo da su to poruke i akcije upućene ljudima našeg porekla i strancima širom sveta: Radi, uči, uloži, doprinesi, vrati se.
Povratak u Srbiju može biti jednako stresan kao i preseljenje u novu zemlju, pogotovo ako ste u dijaspori proveli više vremena i niste upoznati sa svim promenama koje su se tokom godina dešavale. Započinjanje ili nastavak poslovne karijere u Srbiji povezano je sa nizom pitanja na koja smo se potrudili da pronađemo adekvatan odgovor i ponudimo sve relevantne informacije na jednom mestu – sajtu Tačke povratka.
Povratak u Srbiju ujedno je i novi početak, novi izazov i nova prilika.

DMG: Razlog naše posete je i velika akcija koju ste započeli u saradnji Kancelarijom za eUpravu Vlade Republike Srbije.

Informišemo i pozivamo naše ljude u diaspori da dođu u Srbiju da se 15. maja vakcinišu po izboru tri vakcine, ali pre toga da se putem našeg websajta prijave zaključno sa 30.04.2021. u 23.59h, a već 01.05. stićiće im na email potvrda o zakazanom terminu vakcinisanja. I još jednom da ponovimo, dobrodošli i svima na dobro zdravlje da je! Revakcinacija na Beogradskom sajmu predviđena je za 05. juni ove godine.
Prijave za vakcinisanje i više informacija na sajtu Tačkapovratka.rs, opcija poziv za vakcinaciju.

Razgovor, foto i video reportažu realizovala ekipa Diaspora media group u sastavu Miša Ćirić i Mile Grozdanić, 27.04.2021., Beograd, Srbija