Svečanost povodom petnaest godina postojanja Vaspitno-obrazovnog sistema „Kreativno pero“ u Beogradu

0
3037

Vaspitno-obrazovni sistem Kreativno pero proslavio je petnaest godina uspešnog rada u ponedeljak, 13. 6. 2022. godine, svečanom premijerom filma Zona Zamfirova u IMAX sali Cineplexx bioskopa, TC Galerija. Svečanost je otvorena obraćanjem voditelja, nekadašnjih učenika Gimnazije Kreativno pero i članova Alumni kluba Rajne Remović i Jovana Rankovića, nakon čega je reč imala direktorka VOS Kreativno pero Gordana Kedžić. „Pripadati Kreativnom peru je privilegija“, naglasila je direktorka u svom obraćanju.

Film Zona Zamfirova je okosnica zajedničkog marljivog rada i truda učenika i učenica, zaposlenih u Kreativnom peru, njihovih saradnika i poducentske kuće Contrast Studios. Ovaj projekat, čiji su producenti osnivačice Kreativnog pera Gorica Nedeljković Bogdanović i Aleksandra Nedeljković a reditelj Jelena Bajić Jočić, predstavlja nadahnuće i inspiraciju za buduće generacije.


Danas Predškolsku ustanovu, Osnovnu školu i Gimnaziju Kreativno pero pohađa više od dve stotine dece uzrasta 3–18 godina, što je najveće priznanje za petnaestogodišnji rad i razvoj.

Ideja vodilja pre petnaest godina potekla je od želja osnivačica Gorice Nedeljković Bogdanović i Aleksandre Nedeljković da u Beogradu osnuju školu koja je drugačija, koja prepoznaje individualnost i neguje identitet svakog deteta, školu koja uči decu kako da uče, istražuju i raduju se otkrićima – školu koja pruža trajna, primenjiva znanja.

Film Zona Zamfirova možete pogledati na linku ispod teksta:

Bonus video intervju sa direktorka VOS Kreativno pero Gordanom Kedžić 

Šta čini vaspitanje i obrazovanje za budućnost? Kako pripremiti dete za svet čije su osnovne karakteristike neizvesnost i promenljivost? Kako mu pružiti ne samo relevantna i aktuelna znanja već i veštine za samostalno osvajanje novih znanja? Kako ga vaspitati u sigurnu i samouverenu individuu koja će neminovne probleme prihvatiti kao izazov koji je potrebno rešiti, a ne kako nepremostive prepreke?

intervju u realizaciji Miša Ćirić možete pogledati u linku ispod teksta.

S ponosom i osećajem velikog zadovoljstva mogu predstaviti vaspitno-obrazovni sistema Kreativno perohttps://www.kreativnopero.com/rs

Postali smo prepoznatljivi po kvalitetu našeg rada. Da li je to moguće u vaspitanju i obrazovanju? Mi u tome uspevamo, a roditelji i deca na to reaguju. Roditelji time što se opredeljuju za nas, a deca svojim srećnim odrastanjem, lepim ponašanjem i posebno svojim akademskim postignućima.

Naše prednosti su menadžment sa jasnom vizijom; posvećen vaspitački i nastavni kadar; izbalansiran odnos nastavnog programa Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja RS i internacionalnog Kembridž programa; načini rada koji u centar stavljaju misaonu aktivnost i kreativnost svakog deteta.

Kao psiholog znam da je presudno ko se bavi decom i zato smo izboru vaspitača i nastavnika posvetili posebnu pažnju. U Kreativnom peru stiču se vrline koje krase ličnost, primenljiva znanja i veštine važne za život.

https://www.kreativnopero.com/rs