Specijalna bolnica za rehabilitaciju Banja Koviljača na 44. medjunarodnom sajmu turizma u Beogradu

0
1349

Dobrodošli u prirodno lečilište koje ima tradiciju dužu od 160 godina (1858).

Specijalna bolnica Banja Koviljača je već godinama pozicionirana kao šampion izvrsnosti i kvaliteta, kao brend lider Jugoistočne Evrope, čiji su zaposleni visoko odlikovani, stručni i nagrađivani, a rezultati koje postiže u lečenju pacijenata stiču poverenje sve većeg broja korisnika i to su prepoznali i u Evropskoj Uniji i kao takva potpisani su mnogobrojni ugovori i sporazumi o saradnji.

Na 44. medjunarodnom sajimu turizma u Beogradu

Prim. mr sci. med dr Aleksandar Jokić, fizijatar-balneoklimatolog je primio specijalnog gosta iz Narodne Republike Kine.

Takodje Prim. mr sci. med dr Aleksandar Jokić ugostio je na standu-paviljonu specijalne bolnice Banja Koviljača mnoge javne ličnosti koji su podelili svoja iskustva o SB Banja Koviljača.

Dobrodošli u oazu mira i tišine. Za svoje zdravlje izaberite najbolje.a visini zadatka.
Dobrodošli u ustanovu čiji je moto:
SNAGA VODOPADA JE U MNOŠTVU KAPLJICA KOJE RADE ZAJEDNO!
Dođite i uverite se!

Banja Koviljača – Kraljevska banja

Banja Koviljača je bila lečilište još u doba Ilira, a prvi pisani izvori iz 1533. godine, ukazuju da su ljudi masovno dolazili na njene lekovite izvore. Prva zgrada za smeštaj gostiju, sa deset soba, izgrađena je 1858. godine, a te godine je i zvanično utvrđena „Obaveza lekara da preko leta u Banji sedeći bolne nadgledati i njima uredno i po pravilima lekarskim upotrebljene vode prepisivati“.

Položaj Banje Koviljače

Banja Koviljača, jedna od najlepših i najlekovitijih banja Balkana, nalazi se u zapadnoj Srbiji, u zagrljaju reke Drine i šumovite planine Gučevo, na nadmorskoj visini od 128 m. Okružuju je i prostrane ravnice Mačve i Semberije i planine (Boranja, Sokolske planine, Cer). Nalazi se u regionu Podrinja, na koji se nastavljaju brdoviti Jadar, blago zatalasana Pocerina i plodna i zaravnjena Mačva.

Bogati izvori sumporovite vode, lekovito blato, povoljni klimatski uslovi, kao i brojni kulturno – istorijski spomenici, neodoljiv su izazov za razvoj svih vidova turizma.

Do Banje Koviljače drumski se stiže, iz Beograda, autoputem Beograd – Ruma, a zatim regionalnim putem Ruma – Šabac – Loznica – Banja Koviljača (145 km), iz Novog Sada regionalnim putem Novi Sad – Ruma – Šabac – Loznica – Banja Koviljača (143 km). U Banji Koviljači postoji železnička stanica na pruzi Beograd – Mali Zvornik, ali njom saobraćaju samo lokalni vozovi.

Najbliži aerodrom je u Beogradu (135 km).

Granični prelaz ka Bosni i Hercegovini udaljen je 5 km. Banja Koviljača je odličnim drumskim vezama spojena sa Banja Lukom i Sarajevom.

Dobrodošli u jedinstveni dvorac koji je sagrađen daleke 1932. godine za Kralja Aleksandra I Karađorđevića Ujedinitelja.

Dobrodošli u zgradu gde su održavani čuveni balovi, gde su snimali Emir Kusturica i Zdravko Šotra, gde su nastupale mnogobrojne zvezde jugoslovenske estrade…U ovom prelepom zdanju smo postajali Titovi pioniri, mnogi su ovde provodili nezaboravne trenutke, upoznali svoje buduće supružnike a nije malo ni onih koji su baš ovde započeli svoj bračni život!

Sada je ovaj objekat ponovo postao prepoznatljiv simbol banje i ponos svih meštana. Ispunjen je dug prema precima, ostvaren san sugrađana o renoviranju zdanja i ostavljen zalog budućim generacijama koji će imati priliku da dalje razvijaju ovo nadaleko čuveno lečilište i da od toga žive i ostanu da rade u rodnom kraju. Mi ćemo se potruditi da obnovimo kulturni život u kraljevskoj Banji Koviljači. Započeli smo dočekom Nove 2019.godine a potom i Svetosavskim balom, a nastavili sa gostovanjem Beogradske filharmonije, baletskog performansa i koncera „Operski melanž“. Ako se po jutru dan poznaje ovaj objekat će doživeti pravu renesansu. Ovaj objekat to i zaslužuje!

Prim. dr Aleksandar Jokić, mr sci.
V.D. direktora Specijalne bolnice za rehabilitaciju Banja Koviljača

Isprobajte Wellness centar Kovilje u Banji Koviljača, iskusite jedinstveno lekovito blato i kupke u sumporovitoj vodi, opustite se na beznima i u saunama i regenerišite Vašu kožu uz brojne tretmane i pilinge lica i tela.

Produkcija video – tv reportaže:  https://www.diasporamediagroup.rs ,https://citymarketingservice.rs/    www diasporagroup.org , Srbija, region, svet

Mile Grozdanić, email: cms.beograd@gmail.com, tel. 063/230 222

Miša Ćirić, email: upakovananostalgija@yahoo.com, tel. 061/655 72 08

44. međunarodni sajam turizma i horeca opreme na Beogradskom sajmu, 24.02.2023.g. Beograd, Srbija