SP BUDIMPEŠTA Hrvatska rival u četvrtfinalu

0
229

Srbija će u sredu,29.juna u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u 16 časova na bazenu „Alfred Hajoš“ igrati protiv Hrvatske. To je očekivan ishod obzirom da je Hrvatska prilično lako pobedila Gruziju 13:7. Za pobednički tim nije igrao Burić. Odličan bek je kažnjen sa tri utakmice neigranja zbog udaranja igrača Japana u susretu trećeg kola grupne faze.

Srpski vaterpolisti su danas pre podne trenirali zajedno sa mađarskim vaterpolistima. Odrađene su u dobrom ritmu tri četvrtine i utisak je posle sparinga sa Amerikancima i danas sa domaćinom svetskog prvenstva da je zadržan intezitet takmičarskog ritma na visokom nivou.

U utorak će biti održana dva treninga na kojima će selektor Dejan Savić probati varijante kojima će napasti Hrvatsku u četvrtfinalu.

– Hrvatska je opravdala ulogu favorita. Gruzija je imala dva dobra otpora Crnogorcima i Mađarima ali nije moglla bolje. Nama ostaje da se pripremimo najbolje što možemo. Hrvatska zaslužuje uvek poštovanje, igraćemo maksimalno i jedni i drugi. Zadovoljan sam treningom sa Mađarima. Probali smo neke varijante, prijalo nam je što teniramo na otvorenom bazenu. Sada ćemo prvi put igrati zvanično utakmicu na otvorenom – kaže Gavril Subotić.

Viktor Rašović je prvo veliko zvanično takmičenje imao baš u Budimpešti 2017. na Svetskom prvenstvu. Tada je u polufinalu Hrvatska bila bila 12:11, kasnije je osvojila zlato a Srbiji je pripala bronza.

– Radili smo na poslednja dva sparing treninga na ispravljanju grešaka. U grupi smo pokazali oscilacije kojih sada ne treba da bude. Hrvatska je Hrvatska bez obzira u kojem sastavu igra. Imaju najviše ambicije, žele da ponove uspeh iz 2017.a na nama je da odigramo najbolje što možemo i prođemo dalje, jer su i naše ambicije na ovom prvenstvu pobedničke.

Nemanja Vico ne misli da će izostanak Burića biti velika prednost na naš tim.

– Sigurno je da Hrvatska ima igrače koji mogu da ga zamene i da će selektor Tucak pokušati da nađe pravo rešenje. Nama je najvažnije da se ponašamo kao da su kompletni, jer samo tako možemo do uspeha. Mnogo znači sparing sa Mađarima. Ulazili smo u duele, nadmetali se i plivački i igrački i verujem da smo sve zadatke ispunili.

Igraće se u 16 časova i time su valjda rešene sve dileme. Danas je u novinama objavljeno da se igra u 19.30, sa sajta FINA je sklonjena satnica za 29. juni. Puštena je tek posle pobede Hrvata i ostaju dileme zbog čega je čitava misterija trajala a išla je na štetu obe reprezentacije.

Izvor:https://www.waterpoloserbia.org/