SB Banja Koviljača Srbija i Penzioni fond Austrije, nastavak uspešne saradnje, Beč 05.06.2023.g.

0
1189
Delegacija Specijalne bolnice za rehabilitaciju Banja Koviljača koju predvodi direktor SB bolnice Prim. mr sci. med Aleksandar Jokić i delegacija ZSO Republike Srbije koju predvodi direktor Zoran Panović, na poziv ambasadora Srbije Nj.E. gospodina Nebojše Rodića posetila je našu ambasadu u Beču i obavila razgovore sa predstavnicima naše dijaspore u Austriji povodom upoznavanja naših ljudi u Austriji o sporazumu SB BK i PVA (Penzioni fond Austrije, penziono osiguranje Austrije) po kojem našeg porekla penzioneri Austrije (diaspora) mogu da se rehabilituju u SB Banji Koviljača u Srbiji o trošku Austrijskog penzionog osiguranja. Zainteresovani penzioneri treba da se prijave sa upitom, zahtevom svom nadležnom lekaru širom Austrije, a po odobrenju, za veoma kratko vreme, par dana, mogu da krenu put Srbije u Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju Banja Koviljača na opravak, u prelepi kraj Srbije kraj reke Drine, predivan i za turistički, kulturno-istorijski i gastronomski užitak i odmor, www.banjakoviljaca.rs,
uz sav vrhunsko-terapeutski medicinski tretman i oporavak, takođe i korišćenje vrhunskog SPA and Wellness centra KOVILJE (Kupatilo kralja Petra I) i bajkovitog KUR Salona za kulinarske specijalitete i kulturne programe uz odmor i šetnje u prelepom parku Banje Koviljače.


Bila je to i prilika da se pomenute delegacije iz Srbije sastanu sa rukovodstvom PVA i direktorom Winfried Pingerra-om lično, da se analizira dosadašnja veoma uspešna saradnja i dogovori nastavak i eventualno proširi dosadašnji ugovor.

Prvi dan radne posete Austriji prošao je u sjajnoj atmosferi, srdačnim i vrlo ozbiljnim razgovorima o proširenju  poslovne saradnje.

PVA očekuje siguran nastavak poslovne saradnje sa SB BK i u narednim godinama. Direktor Pingerra je pohvalio tim SB BK i čak naveo da je dobio informaciju od lekarskih komisija da su izveštaji koje pišu lekari u SB Banji Koviljači bolji od mnogih koji stižu iz Austrije.

Veliku zahvalnost, ističu predstavnici iz Srbije, dugujemo g. Nebojši Rodiću ambasadoru Srbije u Austriji za veliku podršku i organizaciju u realizaciji ove istorijske saradnje.

U Ambasadi Republike Srbije u Austiji nalazi se i šampionska lopta sa potpisima igrača SRBIJE, PRVAKA SVETA u košarci 3X3, Svetsko prvenstvo upravo završeno 04.06.2023. u Beču, koju je reprezentacija Srbije prilikom posete ambasadi  poklonila  za divnu uspomenu. ČESTITAMO!

 

05.06.2023. DIASPORA MEDIA GROUP I DIASPORA GROUP, SRBIJA, REGION, SVET

www.diasporamediagroup.rs i www.diasporagroup.org