Proizvodnja najkvalitetnijih srpskih rakija na tradicionalan način u srcu Šumadije. RAKIJA GRUŽANSKA NIT PONOS SRBIJE

0
1214

Skrivena svežim zelenilom lišća i uronjena u duboko plavetnilo šljiva
rađa se najbolja srpska šljivovica…

Gružanska Zlatna Nit

Na dugoj tradiciji proizvodnje rakije u Gružanskom kraju zasnovan je moderan pogon za proizvonju jakih alkoholnih pića ”Aleksic Prvi” doo.

Destilerija Aleksic Prvi d.o.o. nalazi se u jednom od najpoznatijih voćarskih regiona koji poseduje izuzetne prirodne pogodnosti za proizvodnu voca. U srcu Šumadije na obroncima planine Kotlenik u selu Guberevac, destilerija poseduje sopstvene zasade voca na povrsini od 10h gde su se zadrzale stare autohtone sorte šljiva Crvena ranka, Pozegaca i dugacka Ranica i upravo ove sorte šljiva daju mirisnu notu rakiji koju poseduje Gružanska Zlatna NIT.

Gružanska Zlatna Nit 9 godina stara rakija šljivovica proizvedena brižljivom selekcijom najkvalitetnijih zrelih plodova šljiva ukupno 7 sorti (najzastupljenije upravo autohtone sorte), brzom fermentacijom i frakcionom destilacijom,uz starenje u hrastovim buradima.

Rakija stari u hrastovim buradima koji su napravljeni od probranih vrsta hrasta Kitnjaka sa Miroc planine , u podrumu, pod nadzorom strucnog lica I dobrog domacina i u toku staranje primarni miris prepecenice se transvormise u prefinjeni buke sto ovu rakiju cini izuzetno dopadljivom. Hrastovina ne dominira rakijom, vec je vesto iskoriscena da se ukomponuje u rakiju I da je oplemeni. Gruzanska Zlatna nit je sljivova prepecenica izuzetno dopadljivog ukusa , proizvedena uz primenu najvisih dostignuca u proizvodnji jakih alkoholnih pica, rakija poseduje izuzetnu harmonicnost, posebno prijatan i blago razvijen miris. Gružanska Zlatna Nit osvojila brojne nagrade i priznanja na domacim i medjunarodnim sajmovima.

Puni se u ekskluzivne boce od 0.75l, i pakuje u kutiju sa zlatotiskom.

https://gruzanskanit.com/