PET ZVEZDICA dom za starija lica, Kragujevac, Srbija, 2022

0
1519

Dom za starije “Pet zvezdica”

NOVA DIMENZIJA ŽIVOTA

UPLOVITE SA NAMA U NOVU ŽIVOTNU AVANTURU

Najsavremeniji dom za smeštaj starijih osoba “Pet zvezdica” biće otvoren u Kragujevcu u drugoj polovini 2022. godine. Kao što samo ime doma govori, u pitanju je objekat koji će prevazići sve do sada viđene standarde kada je u pitanju pružanje ovakve vrste usluge u Srbiji. Naši napori imaju za cilj podizanje kvaliteta pružanja usluge domskog smeštaja u odnosu na aktuelni standard u Srbiji. Naša misija je da ponudimo kvalitet smeštaja i uslugu koja je bolja, kompletnija i sadržajnija od usluga koje se pružaju u najskupljim i najboljim domovima na teritoriji Republike Srbije, a sve to po pristupačnim cenama za takav nivo kvaliteta.

Pripremajući se za realizaciju ovog projekta, istraživali smo prakse i standarde najvećih svetskih lanaca domova i hotela. Namera nam je da starijima ponudimo novu dimenziju života – kao u najboljem hotelu sa pet zvezdica, ali sa servisima i uslugama koje jedan luksuzan objekat zaista čine domom.

Ono što „Pet zvezdica“ izdvaja od ostalih domova u okruženju je svakako sam položaj. Dom se gradi na Košutnjačkom visu, mirnom delu grada koji se smatra zelenim plućima Kragujevca. 100 hektara šume štitiće naš dom od gradske vreve i gužve, zbog čega ćete steći utisak da ste daleko od gradske sredine. Ipak, lokacija je udaljena svega 3km od gradskog jezgra i povezana je bulevarima sa svim značajnim institucijama i ustanovama, čineći ih veoma pristupačnim. Iz prostranog dvorišta, korisnici će imati priliku da uživaju u fantastičnom pogledu na čitav grad Kragujevac.

“Pet zvezdica” će nuditi vrhunske sadržaje. Dom je predviđen za smeštaj 100 korisnika. Luksuzne i elegantno uređene sobe, opremljene modernim nameštajem i savremenim uređajima pružaće vrhunski nivo komfora svakom korisniku. Dom će obezbediti savremene uređaje koji će, osim udobnosti, našim korisnicima pružati i osećaj spokojnosti i sigurnosti. Svaka soba imaće televizor sa kablovskim programima, WiFi, mini-frižider, ali i tastere za pozivanje osoblja u slučaju potrebe. Potpuna klimatizacija svih prostorija, pa i samih soba, garantovaće našim korisnicima tople zime i prijatna leta.

Kada su u pitanju sadržaji van soba, na svakom spratu nalaziće se društvene prostorije opremljene sadržajima neophodnim za udoban boravak i kvalitetno popunjavanje slobodnog vremena. Vertikalna komunikacija obavljaće se stepeništem i liftom. Objekat će u potpunosti biti prilagođen kretanju slabije pokretnih lica i osoba sa invaliditetom.

Naša misija je da korisnicima pružimo usluge sa pet zvezdica. Ukoliko odlučite da sa nama uplovite u novu životnu avanturu, očekuje vas kreativan i ispunjen društveni život, zdravstvena sigurnost i bezbrižna svakodnevnica, a sve to u luksuznom i besprekorno čistom smeštaju.

Našim korisnicima na raspolaganju će biti restoran sa zastakljenom baštom i savremenom kuhinjom prema HACCP standardu, namenjen za serviranje obroka i organizaciju proslava. Naši kuvari biće zaduženi za pripremu raznovrsnih obroka, prilagođenih zdravstvenim potrebama korisnika. Jelovnik će biti pripreman u skladu sa preporukama nutricioniste, uz uvažavanje želja naših korisnika. Korisnicima će biti obezbeđena tri obroka i dve užine, sa mogućnošću nedeljnog izbora obroka.

Redovno održavanje higijene prostora, kao i briga o ličnoj higijeni svakog korisnika biće jedan od prioriteta u organizaciji svakodnevnih usluga. Osim redovnog pranja i zamene posteljine, u domu će biti obezbeđeno i pranje i peglanje ličnog veša i garderobe naših korisnika.

Korisnicima zavisnim od tuđe pomoći i nege 24 sata dnevno na raspolaganju će biti tim edukovanih negovatelja. Zaduženje tima biće da, sa pažnjom i osmehom, korisnicima pruži svaku pomoć kako bi sve njihove potrebe bile adekvatno zadovoljene.

U domu će biti organizovane frizerske i berberske usluge, kao i manikir i pedikir.

Licencirani socijalni radnik biće tu za korisnike čak i pre samog smeštaja, brinuće o svim aktivnostima koje prethode prijemu, ali i o samoj organizaciji prijema, proceni potreba korisnika, praćenju realizacije usluga i evaluaciji.

U našem domu biće opremljena posebna prostorija za radno-okupacionu terapiju. Biće to kutak za realizaciju raznovrsnih radionica čiji je značaj nemerljiv za opšte psiho-fizičko blagostanje starijih lica. Prilagođeno interesovanjima, ali i mogućnostima svakog korisnika, angažovanje radno-okupacionim aktivnostima organizovaće se kako u grupi, tako i individualno, u zajedničkoj prostoriji ili u sobi korisnika.

U domu će biti organizovane kulturno-zabavne aktivnosti, obeležavanje praznika i rođendana korisnika.

Brinućemo o zdravstvenom stanju naših korisnika 24 sata dnevno, 365 dana u godini.

Svakodnevni lekarski pregledi, praćenje vitalnih znakova (temperatura, pritisak, puls…), primena terapije, previjanje, plasiranje katetera i dr. samo su neke od usluga koje će realizovati naš profesionalni medicinski tim.

Usluge fizikalne terapije biće svakodnevno dostupne i sprovođene od strane profesonalnih fizioterapeuta, a u skladu sa medicinskim indikacijama.

Savremena sala za rehabilitaciju biće opremljena najmodernijim uređajima. Takođe, u dvorištu našeg doma nalaziće se i bazen sa slanom vodom koji će dati značajan doprinos kao relaksirajuća vrsta terapije.

Za najviši nivo usluge u savremenom domu za starija lica veoma je važno obezbediti kvalitetan kadar, izuzetno obučeno i stručno osoblje.

Licencirani socijalni radnik biće na raspolaganju korisnicima našeg doma i brinuće o realizaciji usluga i organizaciji stručnog rada.

Lekar opšte prakse vršiće monitoring zdravstvenog stanja naših korisnika. Uz svakodnevne usluge medicinskih tehničara i fizioterapeuta, kao i angažovanje lekara konsultanata, visok nivo pružanja zdravstvene zaštite u našem domu biće zagarantovan.

Obučeni negovatelji biće uz naše korisnike neprestano, 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji, 365 dana u godini, dostupni u svakom trenutku da našim korisnicima pruže sve šta im je potrebno.

Kvalitetni kuvari, frizer i domar takođe će biti deo tima našeg doma i davaće doprinos vrhunskom kvalitetu života naših korisnika.

Naše osoblje za naše korisnike – uvek će imati vremena, uvek će nositi osmeh, biće ohrabrenje i podsticaj, pružaće osećaj sigurnosti i topline doma.

Naš tim posvećen je stvaranju zajednice u kojoj život dobija sasvim drugu dimenziju i kvalitet. Želimo da rušimo stereotipe i našim budućim korisnicima pružimo priliku da uplove u novu životnu avanturu.

Ovo je velika investicija za grad Kragujevac, ali i čitav sektor. Objekat u Kragujevcu samo je prvi u lancu domova “Pet zvezdica”. U planu su ulaganja u objekte na Zlatiboru, Kosmaju, kao i u Beogradu i Novom Sadu.

 

SHOWROOM “PET ZVEZDICA” JE SPREMAN!

Aktuelno, na kragujevačkom Košutnjačkom visu živo je i užurbano!

Na gradilištu se radovi odvijaju punim intenzitetom. Uskoro će objekat doma “Pet zvezdica” zasijati punim sjajem, sjajem sa pet zvezdica.

Izrazito važan projekat koji realizuje lokalna samouprava, a koji se tiče izgradnje potpuno novog puta sa pešačkim stazama i uličnim osvetljenjem, takođe se privodi kraju. Završetak ove investicije učiniće da pristup našem domu bude veoma efikasan i udoban.

Ipak, u ovom trenutku možda i najinteresantnija informacija za sve vas je činjenica da je Showroom “Pet zvezdica” spreman i otvoren! U objektu na ulazu u gradilište opremili smo salu za sastanke sa pokaznom sobom koja pruža priliku da svako doživi makar delić ambijenta budućeg doma uz kafu i razgovor sa članovima našeg tima.

Pišite nam ili nas pozovite i zakažite svoju posetu!

Sve informacije o najsavremenijem privatnom domu za starije „Pet zvezdica“ zainteresovani mogu dobiti:

  • pozivom na brojeve telefona – 034/610-20-40 i 066/610-20-40,
  • putem elektronske pošte – info@petzvezdica.rs
  • pregledom zvanične internet prezentacije – petzvezdica.rs