Osnovano je udruženje građana ,,PUTEVIMA ISTINE”

0
733
Udruzenje putevima istine

Udruženje građana ,,PUTEVIMA ISTINE” okuplja poklonike i poštovaoce pravoslavne vere i u njoj Gospoda Našega Isusa Hrista Sina Božjeg, Presvete Bogorodice i Prisnodjeve Marije, Svetog proroka Preteče i Krstitelja Jovana, kao i Srpske pravoslavne hrišćanske crkve i svih običaja, tradicije, istinskih i neprolaznih pravoslavnih hrišćanskih vrednosti koje je u Srbskom narodu utemeljio i postavio Sveti Sava.

U tom smislu Udruženje ,,Putevima istine” organizuje tribine, predavanja i hodočasnička, poklonička putovanja u Svetu zemlju – Izrael i Palestinu, i to u Sveti grad Jerusalim, kao i Vitlejem i Nazaret, zatim odlazak na pogruženje u reci Jordan, posetu Galilejskom jezeru i mnogim drugim svetim mestima iz Starog i Novog Zaveta. Naše aktivnosti su usmerene na širenje istine i ljubavi među ljudima, poštujući pravoslavnu veru i tradiciju.

Pozivamo vas da nam se pridružite, da se učlanite u Udruženje i doživite nezaboravna putovanja koja se pamte ceo život. Svako ko poseti Svetu zemlju dobija Gramatu – posebno pisano svedočanstvo o hadžiluku izdato od strane Jerusalimske pravoslavne patrijaršije, i stiče nasledno pravo da ispred svog imena i prezimena doda naziv HADžI, što znači Poklonik Svetoj zemlji.

Udruženje građana ,,Putevima istine” je osnovano sa sedištem u Valjevu i predstavništvom u Beogradu. Udruženje okuplja mnoge članove i prijatelje iz Srbije, regiona i sveta, dijaspore – rasejanja.

Inicijativa, Jerusalim