Novih pola miliona vakcina protiv korone kineskog proizvođača

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sa kineskom ambasadorkom Čen Bo dočekala je avion Er Srbije koji je sleteo na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ sa novim količinama vakcine "Sinofarm".

0
1263
kineske vakcine protiv korone

Premijerka je tom prilikom izjavila da Srbija, sa novih 500.000 kineskih vakcina koje su stigle, ima ukupno čak 1,5 miliona tih cepiva što će spasiti hiljade života u Srbiji. Ona se zahvalila Kini i predsedniku Si Đinpingu na svoj podršci Srbiji i građanima Srbije tokom borbe protiv korona virusa i na ovolikoj količini vakcina koje su stigle u našu zemlju.

kineske vakcine protiv korone

Brnabić je posetila da je uz odličnu organizaciju vakcinacije Srbija druga zemlja u Evropi po broju vakcinacija i sedma u svetu, te da očekuje da će ta pozicija biti još bolja.

kineske vakcine protiv korone

Ona je istakla da, iako Srbija ima i druge ugovore za vakcine koje su plaćene, tako veliku količinu, a to je milion i po cepiva, Srbija je ipak dobila samo iz Kine, zato se mora reći da u ovom slučaju govorimo o partnerstvu i prijateljstvu.

kineske vakcine protiv korone

Brnabić je zahvalila i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, jer je zahvaljujući njegovim naporima i ličnim prijateljstvom sa Si Đinpingom, Srbija u jedinstvenoj je poziciji u svetu da može da računa na ovoliku količinu vakcina.

kineske vakcine protiv korone