Novi air Serbia sa likom Nikole Tesle leteće iz Beograda za Njujork

0
1900
erbas a330 twitter er Srbija

Novi avion Er Srbije „Erbas A330“, koji će pod imenom i s likom slavnog naučnika Nikole Tesle leteti do Njujorka, stigao je u srpsku prestonicu.
Avion je, nešto pre 12 sati, doleteo iz Holandije i sleteo na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“, rečeno je Tanjugu u Er Srbiji.
Iz kompanije je ranije saopšteno da je širokotrupni putnički mlaznjak farban osam dana u tri smene u kojima je bilo po oko 10 ljudi.

Generalni direktor „Er Srbije“ Dankan Nejsmit rekao je ranije da je dolazak ovog aviona izuzetno važan događaj za avio-kompaniju, te da je linija Beograd-Njujork jedna od ključnih i da je siguran da će dolazak novog aviona doprineti još boljem iskustvu putovanja za putnike, kao i uspehu te rute koja povezuje čitav region sa SAD.

„Velika nam je čast što će naš avion nositi ime i lik Nikole Tesle. Činjenica da je veliki genije sa ovih prostora, ali da je veći deo svog života proveo u Njujorku, dodatno daje na značaju simbolici njegovog lika na avionu koji povezuje Beograd i poznatu metropolu“, istakao je Nejsmit.

Lazareva subota, 24.04.2021.g., Beograd, Srbija