Nova gondola spaja vrh Kopaonika i turistički centar Brzeće

Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić prisustvovala je svečanom otvaranju gondole koja povezuje Brzeće, maleno turističko naselje u podnožju Kopaonika, sa centralnim delom skijališta i vrhom Mali Karaman.

0
45
gondola kopaonik

U svom obraćanju premijerka je istakla je gondola završena pet meseci pre roka i da se je u pitanju prvi završeni projekat iz programa razvoja „Srbija 2025“. „Želim sve najbolje svima koji se bave turizmom i ugostiteljstvom, svim malim mestima kojima ovakvi projekti pomažu da se dalje razvijaju“, rekla je premijerka.

gondola kopaonik

Otvaranje gondole sa velikim ushićenjem dočekali su stanovnici i privrednici u opštini Brus i naselju Brzeće koji su i do sada ulagali velike napore u razvoj turizma. Uz gondolu koja u satu može da preveze 1600 skijaša, otvaraju se sasvim nove mogućnosti i poslovne prilike.

gondola kopaonik

Iz turističkog centra Brzeće do vrha Kopaonika stizaće se za petnaestak minuta. Žičara sa 74 kabine, a duga je 3.600 metara. Iako kabine imaju kapacitet 10 putnika, zbog epidemijskih mera taj broj će biti prepolovljen.
gondola kopaonik
Uz važeće ski-karte vožnja će biti besplatna, a za panoramsko razgledanje karta će koštati 600 dinara za decu, 800 za penzionere i 1.000 dinara za odrasle.
Svečanom otvaranju prisustvovale su i Tatjana Matić ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, ministarka privrede Anđelka Atanasković, predsednica opštine Brus Valentina Milosavljević, kao i  direktor Skijališta Srbije Dejan Ćik.
gondola kopaonik
gondola kopaonik

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Molimo Vas unesite Vaše ime