U poseti Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju Banja Koviljača, 17.03.2023.g.

0
1127

U godini velikog jubileja, 165 godina od osnivanja Banje Koviljača i 34 godina uspešnog rada dečijeg odeljenja Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Banja Koviljača“, ministar je posetio ovu zdravstvenu medicinsku ustanovu, koja je ponos Srbije, sa posebnim akcentom na činjenicu da ova zdravstvena ustanova od 2021. godine ima potpisan ugovor sa penzionim fondom Austrije, u okviru kojeg, ljudi našeg porekla, a koji su inače austrijski osiguranici, mogu o trošku tog Fonda da se leče i oporavljaju u trajanju od 21 dan.

Primarijus dr Aleksandar Jokić, v.d. direktor ove ustanove, sa članovima svog medicinskog tima, upoznao  je ministra sa načinom rada centra.

Tokom obilaska kapaciteta Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Banja Koviljača“, ministar je razgovarao sa pacijentima, koji su deo navedenog programa, i njihovi utisci su jako pozitivni, zadovoljni su medicinskom uslugom koja im se pruža, ljubaznošću i posvećnošću čitavog osoblja Banje.

Takođe, prilikom posete ministar je posetio i vanmedicinske sadržaje: spa centar Kovilje, i turističko-ugostiteljski objekat Kur-salon.

Ministar je istakao  da ovaj pozitivni primer medicinskog turizma, treba proširiti na celu Srbiju, ali ujedno i na celu dijasporu, koja ima mnogo objekativnih razloga da ima poverenja u kapacitet i stručnost medicinskih radnika i zdravstveni sistem Republike Srbije.

Doktor Jokić je zahvalio na ozbiljnoj i snažnoj podršci države, u korist opšte afirmacije zdravstvenog sistema i medicinskog turizma, kao primer poslovnog modela i ekonomskog povezivanja.

#banjakoviljaca#medicinskiturizam#dijaspora#srbija#