MINI POSLOVNI FORUM ISTANBUL 24. – 27.11.2021

0
763

USPEŠNO REALIZOVAN MINI POSLOVNI FORUM U ISTANBULU

U Istanbulu, Republika Turska, od 24. do 27. Novembra 2021. godine uspešno je održan Mini Poslovni Forum uz učešće privrednika iz Srbije, Crne Gore i Turske.

Tokom tri dana trajanja Foruma održane su brojne prezentacije i B2B susreti iz oblasti turizma i hotelske industrije, poljoprivrede i prehrambene industrije, trgovine, logistike i transporta, informatike i javnih usluga, zdravstva, kulture i sporta, kao i sastanci sa predstavnicima naše brojne dijaspore u Turskoj.

Pored do sada zapaženih investicija Turske u Srbiju i region, predstavljene su ideje i potencijalni projekti za dalje jačanje i povezivanje privrednika Turske, Srbije, Crne Gore i zemalja regiona.

Privrednici iz Srbije i Crne Gore, predstavljajući svoje proizvode i usluge, zainteresovali su potencijalne turske partnere za plasman na tržište Turske i Bliskog Istoka, a koristeći privilegovan spoljno-trgovinski i carinski sporazum između republika Turske i Srbije.

Učesnici Foruma posetili su i kulturno-istorijske spomenike Istanbula Aja-Sofiju, Plavu DŽamiju, Kapali-čaršiju, Bosforski moreuz, Carigradsku ( Vaseljensku ) Patrijaršiju.

Na poziv naših uspešnih sportskih radnika delegacija učesnika Foruma iz Srbije i Crne Gore prisustvovala je derbiju Euro Lige u košarci, između Fenerbahče Beko i Anadolu Efesa, koji je ujedno i gradski derbi Istanbula, grada na dva kontineta. Velikim aplauzom pozdravili su i tokom utakmice bodrili naše sportske promo-ambasadore trenera Aleksandra – Sašu Đorđevića i košarkaše Vasilija Micića, Marka Gudurića i Filipa Petruševa.

Organizator susreta je Naučno – poslovni Centar „WORLD” iz Kraljeva uz poršku  Privredna komora Srbije – Kraljevo, Fractal Group, Turizm Insaat Tekstil San Istanbul, Obelisk Tourism Istanbul, ICMPD Link Up Serbia II,  Diaspora Media Group „ Srbija i svet“, Kondor Travel, „Zelena Maska“ , Vinarija Čoka, Rakija „ Gegula“  i „ Bristol voda“ .

Iz Istanbula za DMG news Miša Ćirić,

www.diasporamediagroup.rs, www.diasporagroup.org Serbia and World