Melem protiv proširenih vena kao prirodno rešenje problema

0
4380

Melem protiv proširenih vena nastao je pažljivim odabirom korisnih sastojaka uglavnom iz prirode našeg podneblja. To je jako važno, zato što smo se mi vekovima navikavali (adaptirali) da koristimo biljke iz svog okruženja.

https://www.brdjanskimelem.com/brdjanski-melemi/melem-protiv-prosirenih-vena/

 

Proširene vene nogu (hronična venska insuficijencija) , tromboflebitis (zapaljenje vena) i flebotromboza (tromb u venama).

Proširene vene se javljaju na nogama zato što je u njima najviši hidrostatski pritisak – pritisak tečnosti tj. krvi na zidove vena. Što je veći pritisak, to se vene više razvlače jer u njima zaostaje više krvi.Gde god postoji zastoj u protoku krvi, povećava se šansa da se razvije zapaljenje i stvore trombi. Tome pogoduje nasledna sklonost ka slabim venskim zaliscima (koji ne uspevaju da se suprostave gravitaciji), sklonost ka prevelikoj rastegljivosti vena a maloj elastičnosti (sposobnost da se vrate u prvobitnu širinu), slabost desnog srca (koje treba da povuče krv iz vena ka sebi) i način života (stojeći ili sedeći sa malo hodanja).

Osim što se vide i deluju estetski neprivlačno, proširene vene mogu izazvati mnogo značcajnije medicinske probleme.

To su:

  • bol pri stajanju i sedenju – jer nema konktrakcija mišića nogu kao pri hodu, koji potiskuju krv iz vena ka srcu.
  • otok noge.
  • povećana šansa za stvaranje tromba na terenu zapaljenje vene (tromboflebitis) – jer.
  • usporena struja krvi povećava šansu za zapaljenje (inflamaciju), a svaka inflamacija pokreće kogulaciju kojim se stvaraju trombi.
  • povećana šansa za stvaranje tromba (flebotromboza) usled sporog toka krvi – jer kad god struja krvi usporava (kao reka koja sporo teče u širokom koritu), krvni elementi se talože jedni na druge i preti aktiviranje koagulacije i stvaranje i stvaranje tromba.
  • ako se tromb otkači i stigne do pluća, dovodi do po život opasnog stanja.
  • plućne embolije.
  • Samo su površne proširene vene vidljive, ali mogu i unutrašnje (dublje postavljene) vene biti proširene i dovesti do svih nabrojanih komplikacija.

Brdjanski Melem je prisutan na tržištu od 2007 godine. U svom sastavu ima lekovito bilje sa balkanskog poluostrva.

Koristeći 100% prirodne komponente i savremenu opremu za ekstrakciju lekovitog bilja, napravljeni su tradicionalni melemi po savremenoj tehnologiji. Oni se prodaju pod imenom „Brdjanski melem“ i trenutno ih ima šest vrsta za različite kožne probleme.

Za čoveka su najkorisnije biljke koje su i njegovi preci koristili, jer se tokom vekova saživeo sa prirodom svog podneblja. Duh tradicije lečenja biljem, zahvaljujući našim melemima, sačuvan je i ponuđen ljudima na korišćenje.

Izvorna receptura „brđanskog melema“ potiče iz brdsko-planinskog područja severne Crne Gore. Brđanski melem, nazvan po brđanima, ljudima koji su ga vekovima spravljali i koristili, danas je dostupan savremenom čoveku.

Nekada se u meleme dodavala svinjska mast i loj da bi oni bili lakše razmazivi. Danas,u njima više nema sastojaka životinjskog porekla, pa se umesto masti i loja u njima nalazi biljni i pčelinji vosak. Kombinacijom ova dva voska dobili smo vrlo lako razmazive i još lekovitije meleme.

Naša proizvođačka energija i inovativnost rade na približavanju darova prirode modernom čoveku nudeći ih kroz gotov proizvod. Usled razvoja tehnološkog postupka koji sprovodimo prilikom proizvodnje došlo se do znatno bržeg i kvalitetnijeg procesa ekstrakcije lekovitog bilja.

Brđanski melem, jedini pravi i 100% prirodan proizvod našao je primenu u svakodnevnom tretiranju kožnih problema, fizikalnoj terapiji, u suzbijanju hemoroida i saniranju sportskih povreda.

Naši melemi

https://www.brdjanskimelem.com/

Predstavništvo

Brđanski melem d.o.o.

 Adresa:

Dijega Rivere 32a,
Zemun, Altina

 Telefon:

+381 11 22 81 234
+381 64 492 00 76

 E-mail adrese

biobalkan@gmail.com
info@brdjanskimelem.com