Jubilej 33 godine Dečjeg odeljenja Specijalne bolnice za rehabilitaciju Banja Koviljača, Srbija

0
2343
Povodom značajnog jubileja 33 godine od osnivanja i uspešnog rada Dečjeg odeljenja Specijalne bolnice za rehabilitaciju Banja Koviljača, u prisustvu velikog broja zvanica, aktivnih i penzionisanih lekara i medicinskih radnika, gostiju iz Srbije, regiona i sveta, u SB BK – Kur salonu- sali Kralja Aleksandra, na umetničkoj sceni „prof. Ivana Tasovac“, odžana je svečana akademija, obraćanje domaćina i zvaničnika, kao i kulturno-umetnički program.
Himnu Republike Srbije intonirao je Crkveni hor „Sabora Srpskih svetitelja“ iz Banje Koviljače pod upravom protođakona Zorana Kokanovića, kao i kompozicije „Vostani Serbie“ (Dositej Obradović), „Ovo je Srbija“ i „Srpkinju“ kompozitora Isidora Bajića.
Počasni gost svečane akademije i Specijalne bolnice za rehabilitaciju Banja Koviljača bila je gospođa Tamara Vučić, supruga Predsednika Republike Srbije, koja je i jedan od osnivača Centra za rani razvoj dece i inkluziju.
Prilikom najave početka svečane akademije, pozdavljeni su: predstavnik Ministarstva zdravlja Republike Srbije dr Dušan Jovanović, direktorka Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja prof. dr Sanja Radojević-Škodrić, ministarka zdravlja Kantona Tuzla dr Dajana Čolić, načelnik Mačvanskog okruga Vladan Krasavac, delegacija Grada Loznice, predstavnici
SPC Banjske crkve protojereji Dragan Spasojević i Dragan Bajić koji su preneli blagoslov Njegovog preosveštenstva vladike Fotija administratora Eparhije Šabačke, predsednik Upravnog odbora SB Banja Koviljača Momčilo Vuksanović-Moma Brada, predsednik Nadzornog odbora SB Banja Koviljača Radenko Karalić, prisutni direktori zdravstvenih ustanova Srbije, Republike Srpske i Zavoda za javno zdravlje, konsultansti SB BK, predstavnici medija, prijatelji kuće, penzioneri i zaposleni u SB Banja Koviljača. Klik na video link:
Otvaranje Svečane akademije, prigodnim govorom i obraćanjem održao je:
Prim. mr sci. dr Aleksandar Jokić v.d. direktor Specijalne bolnice za rehabilitaciju Banja Koviljača, pozdravio prisutne i zahvalio svima koji su svoj rad i život utkali u rad SB BK.
U ime Ministarstva zdravlja prisutnima se obratio, pozdravom i podrškom, dr Dušan Jovanović, hirurg, zamenik Direktora Urgentnog centra Kliničkog centra Srbije u Beogradu.
U ime Ministarstva zdravlja i u lično ime ministra gospodina Zlatibora Lončara, poklon paketiće svoj deci koja se rahabilituju na Dečjem odeljenju SB BK, uručio je dr Dušan Jovanović.
Načelnik odeljenja za rehabilitaciju dece Specijalne bolnice za rehabilitaciju Banja Koviljača, dr Božana Marković, subspecijalista dečje fizijatrije, u ime celog kolektiva SB BK,
Zahvalila je svima na višegodišnjoj uspešnoj saradnji i istakla podatak da je za 33 godine rada, 72.000 dece bilo na lečenju i rehabilitaciji na Dečjem odeljenju SB BK. Potom je prikazan info-film o Dečjem odeljenju Specijalne bolnice za rehabilitaciju Banja Koviljača.
Prof. dr Gordana Nikolić, dečji fizijatar u penziji, profesor Beogradskom medicinskog fakulteta, jedan od osnivača Dečjeg odeljenja s ponosom je govorila o vremenu i inicijativama da se Odeljenje osnuje i generacijama lekara koji su školovani i edukovani u domenu fizijatrije i rehabilitacije.
U ime Univerzitetske dečje klinike Tiršova, sa kojom odlično sarađuje SB BK, prisutne je pozdravio, čestitao jubilej i zahvalio na odličnoj saradnji Doc. dr Siniša Dučić, direktor UDK Tiršova u Beogradu. U znak jubileja i budućoj saradnji, uručio je Specijalnu zahvalnicu koje je u ime kolega SB BK primio Prim. mr dr.sci. Aleksandar Jokić.
Doc. dr Radoje Simić, direktor Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije “ Dr Vukan Čupić“ iz Beograda, istakao je višegodišnju uspešnu saradnju sa SB BK, čestitao jubilej i poželeo uspeh i u daljem radu.
Specijalni gost Svečane akademije bila je Ministarka zdravlja Kantona Tuzla dr Dajana Čolić, sledi video-intervju:
Specijalni gost Svečane akademije bio je Profesor dr Zlatko D. Maksimović direktor javne zdravljstvene ustanove SVETI VRAČI iz Bijeljine, sledi video-intervju:
Velika zahvalnost i intervju sa doktorkom Gordanom Kojić-Ilić, fizijatrom, lekarom u penziji, koja je po svemu lepom što jeste stvarala istoriju kvaliteta rada SB za rehaiblitaciju Banja Koviljača, sledi video-intervju:
Svim gostima svečane akademije obezbeđena je poklon knjiga „Primena sumporovitog peloida Banje Kovijlače kod dece“ autora dr Negosave Stojkovića, prvog načelnika Dečjeg odeljenja u penziji i dr Nikole Sremčevića dugogodišnjeg direktora SB BK, sada u penziji.
Fotografije sa Svečane akademiji, foto Slaviša Živanović SB B.Koviljača:
Tokom svečanog koktela, u sali „Kralj Petar I“ Kur salona SB BK, umetnički-muzički program klasične i popularne muzike izveo je gudački kvartet „Uvertira“ iz Loznice.
Koktel posluženje hrane i pića, u divnom ambijentu, realizovala je vrunska ekipa ugostitelja i kuvara Kur salona, na fotografiji u svečanoj sali „Kralj Petar I“.
Realizacija 04.03.2022.g. kolektiv:

Fotografije: autor Slaviša Živanović

Media izveštaj, foto i video reportaže: www.Diasporamediagroup.rs, #diasporamediagroup

Zoran Ostojić, Mile Grozdanić, Slobodan Ejupović i Miša Ćirić

Email: cms.beograd@gmail.com.  tel.viber.whatsapp: +381 63 230 222, upakovananostalgija@yahoo.com, tel.viber.whatsapp: +381 61 6557208,

 www.citymarketingservice.com, #citymarketingservice

www.diasporagroup.org, #diasporagroup

Srbija, region i svet

Prim. mr dr sci.med Aleksandar Jokić SB Banja Koviljača i Mile Grozdanić City marketing service-Diaspora media group, uspešna poslovna saradnja koja traje, sva podrška
Miša Ćirić, voditellj-moderator Svečane akademije povodom jubileja 33 godine od osvnianja i uspešnog rada Dečjeg odeljenja Specijalne bolnice za rehabilitaciju Banja Koviljača, diasporamediagroup.rs i diasporagroup.org Srbija i svet

PRIKAŽI MANJE