IVANA VULETA ŠPANOVIĆ KRALJICA SRPSKE ATLETIKE

0
874

NAŠA NAJBOLJA ATLETIČARKA JOŠ JEDNOM JE POKAZALA ZAŠTO JE NAJBOLJA! IVANA VULETA (ŠPANOVIĆ) ODBRANILA JE TITULU SVETSKE ŠAMPIONKE U SKOKU UDALJ!

Prva dva dana na Svetskom atletskom prvenstvu doneli su nam niz spektakla i nekoliko značajnih rezultata, današnji dan doneo nam je svetski rekord u troskoku, ali i zlatnu medalju za SRBIJU!

Beogradska arena doživela je svoje usijanje kada je kraljica srpske atletike letela čak do 7.06 metara i sletela do svetske zlatne medalje.

„Ne znam šta bih vam rekla, zaista sam presrećna i nema reči koje bi opisale kako se trenutno osećam. Evropsko prvenstvo iz 2017.godine se ne zaboravlja i nikad neće, ali ovo danas, ovo je neka posebna emocija, veliko vam HVALA SRBIJO“, rekla je Ivana sa suzama radosnicama u oku.

Vicešampionka sveta postala je Ese Brume iz Nigerije sa 6.85 m, dok je bronzana medalja otišla u ruke atletičarki iz Nemačke, Lorraine Ugen sa 6.82 m.

Naša Milica Gardašević zauzela je deveto mesto u ukupnom plasmanu rezultatom 6.59 m:

“Nisam preterano nezadovoljna, bilo bi mi draže da sam usla u prvih 8, ali mi je izuzetno drago da je atletika dostigla taj nivo organizacije jednog ovakvog takmičenja”, rekla je Milica.

Izvor: https://sas.org.rs/