HOTEL HILLS Sarajevo

0
1761

HOTEL HILLS

Hotel Hills, Thermal & Spa Resort Sarajevo nalazi se u središtu zelene oaze Sarajeva Hotel Hills, Thermal & Spa Resort Sarajevo uključuje 330 soba i apartmana, višenamenski kongresni centar sa modernom konferencijskom tehnologijom, Wellness, Spa & Fitness Health centar, zatvoreni i otvoreni bazeni, Adrenalin park za decu i odrasle na impresivnih 2200 četvornih metara, Sale za venčanja, restorani internacionalne i nacionalne kuhinje, te atraktivni panoramski restoran i lounge bar na krovu hotela s prekrasnim panoramskim pogledom na zelenu okolicu, hotel i grad. Sky bar je otvoren samo za organizirane korporativne zabave, venčanja, organizaciju rođendana i sl.

Hotel Hills 5* ima dve strane, jedna gleda na planinu, a druga na grad. Svih 260 + 75 soba opremljeno je king size krevetima, SAT i lokalnom TV, izravnom telefonskom linijom i bežičnom internet vezom, mini barom, kupaonicama sa saunom, hidromasažnom kadom ili hidromasažnim tušem, fenom za kosu i klima uređajem.

ARENA HOTEL HILLS SARAJEVO

HOTEL HILLS SARAJEVO BIH

Arena Hotel Hills nalazi se u sklopu hotela Hills u Sarajevu, i predstavlja najmoderniji višenamenski objekat za razne vrste sportskih, kulturnih i zabavnih događanja.

Pogodan je za razne vrste timskih sportova kao što su fudbal, odbojka, košarka, rukomet, futsal itd. Takođe, u ovoj areni su se održavala i drugi sportski događanji poput judoa, takewondoa, prvenstva u boksu…

TURSKI HAMMAM

Hamam ili tursko kupatilo je mesto javnog kupanja povezano s kulturom Osmanskog Carstva i šire islamskog sveta. Njegova varijacija kao metoda čišćenja i opuštanja postala je popularna tokom viktorijanskog doba, a zatim se proširila Britanskim Carstvom i Zapadnom Europom. Zgrade su slične rimskim termama. Turske kupke usresređene su na vrući vazduh i vodu. Hamam – pomaže u prevazilaženju svakodnevnog stresa.

RIMSKA SOBA

Kupanje je igralo veliku ulogu u starorimskoj kulturi i društvu. Bila je to jedna od najčešćih svakodnevnih aktivnosti u rimskoj kulturi i praktikovala se u raznim društvenim klasama.

Rimsko kupatilo je prostorija s toplim klupama za opuštanje uz ugodnu dozu aromatizovane pare koja će svakog čoveka opustiti i rado će se vratiti na ovo mesto.

HLADNA SOBA

Hladna soba je prostorija u kojoj se temperatura spušta do -5ºC i koristi se u kombinaciji sa saunom. Naizmenično izlaganje tela najpre visokim, a zatim ekstremno niskim temperaturama podstiče cirkulaciju i jača metabolizam.

SLANA SOBA

Velika količina soli prisutna u slanoj sobi poboljšava kvalitetu vazduha, koja ima korisna biološka svojstva na disajni i kardiovaskularni sistem čoveka, kao i na obrambeni sistem, odnosno metabolizam. Osim navedenog, boravak u slanoj sobi pospešuje lučenje serotonina (hormona sreće), a time utiče na psihičko stanje čoveka, borbu protiv depresije i neuroze.

Temperatura u slanoj sobi kreće se od 18-25°C, a vlažnost vazduha od 40% do 60%.

Solna terapija se koristi isključivo kao pomoćna metoda u liječenju bolesti gornjih i donjih disajnih organa i kože.

TEPIDARIJUMI

Tepidarium (relax zona) – soba s toplim i udobnim klupama koje oslobađaju telo negativnih napetosti i negativne energije.

FINSKA SAUNA

Sauna je najbolja metoda za opuštanje tela i duha, koja datira vekovima, prednjači u svim drugim metodama detoksikacije tela. Osim što aktiviraju kožu na izlučivanje štetnih materija iz tela, saune dobro smiruju i dovode naše telo u ravnotežu.

BIO SAUNA

Bio sauna je  blaža verzija finske saune s povećanom vlagom, preporučuje se osobama koje teško podnose suv vazduh i vrućinu. Ugodna temperatura s umerenom vlagom predstavlja posebno blagu i ugodnu klimu za opuštanje i osećaj ugodnosti, te tako opuštajuće deluje na mišiće i blagotvorno deluje na telo.

Link sajta:

instagram:

Instagram autora:

https://instagram.com/andjae_?igshid=YmMyMTA2M2Y=

instagram odmor. rs :