Hijaluronski fileri, pitanja i odgovori

0
45

Uvećanje usana hijaluronskim filerima se nalazi na prvom mestu procedura u kojima se hijaluron koristi. Medjutim, hijaluronski fileri imaju čitav niz mogućnosti pored povećanja odnosno uvećanja usana.

Fileri hijaluronske kiseline su totalni hit 21. veka iz nekoliko valjanih razloga. Apsolutni su vrh antiaging i estetske medicine i procedura. Prvo i osnovno je što u njihov sastav ulazi samo hijaluronska kiselina, 100% prirodna supstanca. Iz tog razloga su fileri hijaluronske kiseline totalno bezbedni preparati i imaju široku primenu u antiaging i estetskim procedurama. Ovi fileri su totalno potisnuli iz upotrebe nekada korišćene nebezbedne filere koji su u svom sastavu imali biopolimer, popularni silikon, neprirodnu i veštačku materiju koja može izazvati broje komplikacije. Druga prednost je što je polje dejstva filera jako prošireno te se sada mogu bez bojazni koristiti u različitim regijama.

Fileri hijaluronske kiseline vraćaju jedrost i volumen, podmlađuju, zatežu kožu i uklanjaju bore, hidriraju kožu, vraćaju joj sjaj.

U zavisnosti od koncentracije hijaluronske kiseline koju u sebi imaju, svaki prozviđač filera obično ima nekoliko različitih filera drugačijih gustina. Svaki filer ima svoju posebnu namenu.

Zato se fileri mogu korisititi u različitim regijama. Nabrojačemo neke od njih:

Konturisanje jagodica
Konturisanje obraza
Uklanjanje nazolabijalnih bora
Nehirurški fejslifting
Konturisanje i promena oblika usana
Voluminizacija usana
Tretiranje marionetskih bora
Promena oblika ugla vilice
Konturisanje vilice
Zatezanje kože vrata
Hidriranje kože dekoleta
Hidriranje kože šaka

Svaka od ovih procedura se izvodi uspešno filerima hijaluronske kiseline, a za pojedinačne regije se koriste tačno određeni fileri, tj. fileri specifičnih gustina. U tom smislu fileri mogu biti nežni, manjih guistina hijaluronske kiseline, pa sve do gustih tvrdih filera sa velikom koncentracijom hijaluronske kisleline za vraćanje dubokog volumena i potpore tkiva. Između ova dva ekstrema postoje fileri različitih gistina koji se primenjuju uspešno u različitim regijama tela.

Kako se izvode procedure filerima hijaluronske kiseline i kakve su preporuke za tretmane?
Sami fileri tj. preparati hijaluronske kisleine imaju izgled injekcija, ali to ne treba da vas plaši.

Za injekitovanje se koriste tanke igle takozvane atraumatske igle kojim se ne pravi veliko oštećenje na koži i smanjuje mogućnost pojave hematoma. Takođe za ove brojne procedure se koriste i kanile – tupe, dugačke i tanke igle kojima se kroiz samo jedan ubod može tretirati široka regija.

Sve intervencije se izvode u uslovima lokalne anestezije, a za anesteziju se koriste anestetičke kreme i led. Takođe određeni fileri u sebi već imaju lidokain, anestetik , te su intervencije sa njima potpuno bezbolne.
Sve intervencije sa filerima hijaluronske kisleine se izvode u čistim i sterilnim uslovima. Pravilo obavljanja svih procedura u čistim i aseptičnim uslovima je imperativ svake procedure.
Injektovanje filerima ne zahteva specifične pripreme pacijenta. Pacijent mora biti motivisan za rad i da je zdrav, bez neke akutne infekcije kože ili neke druge upale i da ne koristi lekove koji „razređuju“ krv.

Nema specifične nege injektoivanih mesta nakon izvođenih procedura. Lokalna nega i higijena se podrazmevaju. Uvek poslušajte savete lekara nakon intervencije.
Odmah nakon procedura se možete vratiti svakodnevnim aktivnostima bez obzira koja je procedura izvedena.

http://estetika.simptomi.rs​
http://hirurg.rs​
http://simptomi.rs​

https://www.instagram.com/draganstoji…​
https://www.instagram.com/drdjordjene…

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Molimo Vas unesite Vaše ime