Gradska opština Stari grad, Beograd, Srbija, Vaskršnji intervju 2021.

0
1069

Beograd, Srbija, 27.04.2021.g.

Razgovor vođen sa predsednikom Gradske opštine Stari grad, gospodinom Radoslavom Marjanovićem, povodom Vaskršnjih praznika 2021.g.

Gradska opština Stari grad, Beograd, Srbija, Vaskršnji intervju 2021.

Opština Stari grad zauzima površinu od 698 ha, na kojoj živi oko 70.000 stanovnika. Ime Starog grada odražava istorijsko mesto i ulogu starog gradskog središta odakle se Beograd dalje razvijao. Sadašnja opština je nastala i ponela današnji naziv 1957. spajanjem opština Stari grad, Skadarlije i dela Terazija.

Dan opštine slava Cveti, koji se slave poslednje nedelje pred Uskrs. Molimo pogledajte video intervju sa predsednikom opštine Radoslavom Marjanovićem:

Prošetajte Starim gradom do Bajlonija – pola ljudi koje ste videli u jutarnjim novinama videćete na ulici. Prošetajte od Bulevara do Studentskog trga i videćete sve najvažnije institucije naše zemlje. Prođite od Terazija do Kalemegdana i upašćete u vremeplov star dva milenijuma.

200 zaštićenih zgrada i prostornih celina, 18 muzeja, boemsko utočište najvećih srpskih literata, 13 fakulteta su samo mali deo kojim se naša opština ponosi. Stari grad je gradska opština koja misli na vas, ona je vaš servis za kvalitetniji i bolji život. Opština koja misli na sve, na naše starije komšije, naše ljubimce, na kvalitet vazduha, bezbednost naših porodica, mlade, pešake, bicikliste, prošlost, sadašnjost, budućnost, đake, na tvoje potrebe. Tu je za svakoga, za bebe, decu, mame, tate, deke, bake, ljubimce, za sve vas. Stari grad misli na tebe!

Radoslav Marjanović je rođen 1989. u Beogradu. Odrastao je i živi na Starom gradu. Diplomirao je ekonomiju na Fakultetu za ekonomiju, finansije i administraciju (FEFA) gde je stekao zvanje diplomirani ekonomista. Sada je na master studijama na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Kao rođeni Starograđanin završio je OŠ „Drinka Pavlović“, a srednjoškolsko obrazovanje u Petoj beogradskoj gimnaziji. Od 2014. do 2019. radio je u Ministarstvu omladine i sporta, pri kabinetu ministra na poslovima međunarodne saradnje, unapređenja omladinske politike, podsticanju omladinskog preduzetništva i zapošljavanja mladih. Učestvovao je i u kreiranju Nacionalne strategije za mlade (2015-2025). Član je SNS-a od 2010. a poslednjih šest godina aktivno se bavi lokalnom politikom. U dva mandata (2014 i 2018) je biran za odbornika Skupštine grada Beograda, a od 2016. je bio zamenik šefa odborničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini grada Beograda. Kao odbornik zalagao se za brojne projekte i inicijative na Starom gradu – od rekostrukcije Pionirskog parka i Parka vojvode Vuka, uređenja zelenih površina i urbanih džepova, obnovu i uređenje preko 200 fasada duž Kosančićevog venca i drugih starogradskih ulica, do projekta spuštanja jezgra grada na beogradske reke.
Izabran je za predsednika Gradske opštine Stari grad 24. avgusta, na drugoj sednici Skupštine GO Stari grad, kao odbornik sa liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu.“

www.starigrad.org.rs
Makedonska 42, Beograd
Kontakt centar: + 381 11 7852-999

Photo diaspora media group

Realizacija Vaskršnjeg intervjua: Diaspora media group, Mile Gorzdanić i Miša Ćirić, 27.04.2021., Beograd, Srbija