Er Srbija pojačava saobraćaj prema Ruskoj Federaciji

0
174

Usled velikog interesovanja putnika iz regiona i Ruske Federacije, Er Srbija u narednom periodu planira da saobraća ka čak četiri destinacije u Ruskoj Federaciji. Srpska nacionalna avio-kompanija će na taj način putnicima iz Rusije postati glavna ulazna kapija za putovanja do našeg regiona i dalje.

Er Srbija će tokom maja pojačati frekvenciju letenja ka Moskvi pa će na ovoj liniji leteti sedam puta nedeljno, dok će u junu obnoviti saobraćaj do dve destinacije do kojih su letovi bili obustavljeni usled pandemije korona virusa – 4. juna do Krasnodara i 8. juna do Sankt Peterburga. Nacionalni avio-prevoznik će 4. juna uspostaviti i letove do potpuno nove destinacije u svojoj mreži – Rostova na Donu, do kojeg će saobraćati dva puta nedeljno. Avio-karte za sve navedene letove su već u prodaji.

„Nastavljamo sa brzim reakcijama na sve promene u ograničenjima putovanja da bismo iskoristili svaku priliku koja se ukaže. Ruska Federacija za nas predstavlja strateški izuzetno važno tržište i veoma smo zadovoljni što ćemo uskoro leteti do čak četiri destinacije u ovoj velikoj državi. Posebno smo ponosni na činjenicu da, posle Osla i Ženeve, pokrećemo liniju ka Rostovu na Donu, kao trećoj potpuno novoj destinaciji u našoj mreži od početka izbijanja pandemije korona virusa, a drugoj tokom ove godine“, izjavio je Jirži Marek, direktor komercijale i strategije u Er Srbiji.

Srpska nacionalna avio-kompanija prema Moskvi trenutno saobraća šest puta nedeljno, a u planu je da od 13. maja na ovoj ruti leti sedam puta nedeljno. Er Srbija će na taj način omogućiti najjednostavniju konekciju ruske prestonice sa popularnim crnogorskim primorjem, kao i snažnu vezu za putnike iz regiona ka Moskvi i obratno.

Rostov na Donu predstavlja politički, kulturni i privredni centar i veoma značajno čvorište južne Rusije. Linija ka najvećem gradu na jugu Ruske Federacije je trebalo da bude uspostavljena u junu 2020. godine, ali su planovi prolongirani usled situacije izazvane globalnom pandemijom korona virusa. Uvođenje direktne vazdušne linije putnicima će omogućiti dobre konekcije sa brojnim gradovima iz mreže Er Srbije, kao što su – Atina, Bukurešt, Istanbul, Larnaka, London, Ljubljana, Tivat, Pariz, Podgorica, Prag, Sarajevo, Skoplje, Solun, Tirana i Cirih. Direktan let od Beograda do Rostova na Donu u proseku traje dva sata i 50 minuta.

Krasnodar se nalazi na jugu evropskog dela Rusije i poznat je kao industrijski, privredni i kulturni centar ove oblasti. Er Srbija je direktnu vazdušnu vezu sa „južnom prestonicom Rusije“ prvi put uspostavila u junu 2019. godine, a sada će biti prva strana avio-kompanija koja obnavlja saobraćaj do ovog ruskog grada. Direktan let od Beograda do Krasnodara u proseku traje dva sata i 30 minuta.

Sankt Peterburg, drugi najmnogoljudniji grad u Rusiji, predstavlja istorijski, kulturni i boemski centar. Srpska nacionalna avio-kompanija je letove do grada poznatog po pokretnim mostovima i „belim noćima“ prvi put uspostavila u junu 2016. godine. Direktan let od Beograda do Sankt Peterburga u proseku traje dva sata i 45 minuta.

Više informacija o aktivnostima srpskog nacionalnog avio-prevoznika možete pronaći na stranici Medija centra Er Srbije.