DOBRODOŠLI U MALI ZVORNIK 10.06.2023. NA SKOBALJIJADU I GURMANIJADU

0
2129

Da bi se za jedno mesto reklo da je bogato dešavanjima, mora da ima raznovrsnost. Upravo to ima Mali Zvornik-za svakoga po nešto.

Bogatu manifestaciju ,,Skobaljijadu i Gurmanijadu” ove godine 13. po redu, organizovaće Turistička organizacija pod pokroviteljstvom opštine Mali Zvornik i učiniće da posetiocima ne bude dosadno u ovom gradu, pružajući im priliku da se zabave i druže a meštanima da imaju povod da svoje prijatelje i familiju pozovu u posetu.

Ribolovno sportsko-kulturna manifestacija ,,Skobaljijada i Gurmanijada” održaće se trinaesti put na šetalištu  pored reke Drine u Malom Zvorniku.

U skobaljijadi učešće će uzeti ribolovačko drutvo ,, Drinsko jezero” gde će se nadmetati mnogobrojni takmičari u ulovu skobalja.

 Manifestacija će okupiti brojne ribolovce I gurmane iz Srbije, Republike Srpske I regiona te će pored zabavnog karaktera imati I takmičarski.

Takmičenje će se održati u 3 kategorije:

1.kuvanje riblje čorbe,
2.kuvanje čorbastog pasulja i
3.kuvanje gulaša na lovački način

Kategorije koje su najavljene omogućiće svakome da se pokaže u onome što najviše voli i najbolje zna pripremiti.

Učešće u takmičenju je besplatno, organizator obezbeđuje drva za kotlić a material za kotlić obezbeđuje učesnik u takmičenju,Takmičenje je ekipno I zvanično broji tri člana.

,,Skobaljijada I Gurmanijada” je dobila tradicionalni karakter od strane zaljubljenika ribolova na Drini I Drine kao izuzetne destinacije za pecanje.

 Za učesnike ribolova obezbeđene su promotivne majice a za pobednike vredne nagrade, kao I za najmlađeg I nastarijeg učesnika u takmičenju.

Manifestacija će biti obogaćena kulturno umetničkim programom kao i ekipnim takmičenjem u sportskim disciplinama, nošenje jaja u kašici, skakanje u džaku I nadvlačenje konopca, uz bogate nagrade za pobednike takmičenja.

Bogat Kulturno zabavni program upotpuniće folklorna sekcija malozvorničke Biblioteke ,, 17. Septembar” , izložba slika Likovne kolonije, FA ,,Mina i Andrej”,  Pevačka grupa, nastup mališana iz PU ,,Crvenkapa” , kreativna ,,Dečija radionica” pisanja i crtanja na temu ,,Drina je u Srcu” a učešće će uzeti I srednja škola Mali Zvornik.

Mnogi od meštana i gostiju nisi bili u prilici da posete Podzemni grad Karađorđevića  te je Turistička organizacija organizovala svim zainteresovanim posetiocima ,,OTVORENA VRATA PODZEMNOG GRADA” gde će posetioci moći da vide kraljevo sklonište iz vremena kraljevine Srbije pod šifrom ,,Kamena Devojka”.

S obzirom na porodični karakter manifestacije organizavano je da najmlađi posetioci i ovaj put dobiju sjajnu dozu zabave kroz mnoge sadržaje i igre koje će članovi tima organizovati za njih.

Takođe, tu će biti I klovn da zabavi mališane. Turistička Organizacija Malog Zvornika poziva roditelje da zajedno sa mališanima posete Manifestaciju jer klovn ,,Šašavko”  čeka da zabavi  i nasmeje najmlađe.

Kao i obično manifestaciju će ukrasiti različiti štandovi domaće radinosti  iz ,,Udruženja žena” Malog Zvornika koji će ujedno biti i domaćini ostalih udruženja koji će izložiti svoje proizvode, narodne rukotvorine, domaće proizvode i sve ono što pripada našoj tradiciji.

Po prvi put u Malom Zvorniku na manifestaciji brojni bajkeri iz zemlje i regiona  će takođe obogatiti manifestaciju  uz smotru motora, druženje I muziku.

Turistička organizacija za sve ima po neki sadrzaj kako ne bi zapostavila ni one koji vole bajkere.

Ono što će upotpuniti manifestaciju po prvi put  upravo je defile moćnih mašina, bajkera u kožnim jaknama, dvotočkaša, trotočkaša, pa i četvorotočkaša, sve dok i dalje pripadaju više moto-vozilu, nego automobilu, ali i onih kreativnih sa simpatičnim detaljima . Za one koji uživaju da isprate defile koji se planira oko podneva kroz ulice Malog Zvornika do Novog mosta u Karakaju neka spreme kamere, mobilne telefone i fotoaparate i uživaju u koloni koja je će protutnjati uz zvuk različitih motora.

Učesnici i gosti biće ugošćenji  besplatnim ručkom a zabavni deo programa obogatiti će  akustični  bend ,,4 o’clock” sa kvalitetnim zvukom.  Ljubitelji muzike mogu uživati u raznovrsnom repertuaru odnosno, hitovima Azre, Riblje Čorbe,Yu grupe,Nirvane, Party Brejkersa, Pink flojda.

Takmičarima sa strane kao i gostima koji  posete  ovu manifestaciju moguće je organizovati splavarenje, plovidbu katamaranom i odmor na jednoj od najčistijih evropskih reka uz organizaciju Turističke organizacije Malog Zvornika i poželeti im  da opet dodju na Drinu, kraljicu ribolova, odmora, splavarenja I zabave.

Najavljujući atraktivan sadržaj i novo druženje za pamćenje, iz Turističke organizacije i ovog puta uputili su poziv posetiocima da dođu u Mali Zvornik u što većem broju i uživaju pored reke Drine.

Značaj ovakvih manifestacija je izuzetan za promociju reke Drine i ribolova na njoj kao i Turističkih potencijala čitave regije malog Zvornika.

Jednodnevna manifestacija “Skobaljijada i Gurmanijada”, kojom  Turistička organizacija Malog Zvornika otvara letnju turističku sezonu na Drini i Zvorničkom jezeru, završiće se u kasnim popodnevnim satima, druženjem takmičara i posetilaca uz bogatu trpezu i dogovor o novom susretu u Malom Zvorniku,  poslednjeg vikenda jula,  na manifestaciji “Drina je smisao života”, na Zvorničkom jezeru.

DOBRODOŠLI!

OPŠTINA I TURISTIČKA ORGANIZACIJA OPŠTINE MALI ZVORNIK

http://www.tomalizvornik.rs

Tel: 015/471-477

turizam@tomalizvornik.rs