DOBRO DOŠLI U MALI ZVORNIK

0
974

Svoju jedinstvenu i bogatu turističku ponudu opština Mali Zvornik predstavila je na 44. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, od 23. do 26. februara, u hali broj 4. beogradskog sajma.

Predsednik opštine, Zoran Jevtić i direktorka Turističke organizacije, Marica Lukić, pozvali su učesnike sajma da posete učesnike, goste sajma, predstavnike privrede, gradjana Srbije, dijaspore, regiona i celog sveta da posete  Mali Zvornik i saznaju više o svemu što ova lokalna zajednica ima da im ponudi.

Predsednik opštine, koji će zajedno sa ostalim članovima rukovodstva i predstavnicima lokalne samouprave boraviti na štandu, rekao je da i ove godine na štandu Malog Zvornika očekuje veliki broj posetilaca i gostiju, te da će učešće na prestižnoj manifestaciji biti iskorišćeno za adekvatnu promociju turističkih potencijala i uspostavljanje novih kontakata.

Posetiocima je prezentovan prirodni potencijal i lepote Malog Zvornika i okoline, kulturno nasleđe ovog kraja, manifestacije, domaća radinost, lokalna gastronomija, kao i istorijske znamenitosti „Podzemni grad Karađorđevića” i arheološki lokalitet „Orlovine”.

IZVOR VIDEA : CENTAR ZA AKTIVIZAM, TOLERANCIJU I ODRŽIVI RAZVOJ „AD DRINUM“ MALI ZVORNIK

Za prezentaciju je zadužena Turistička organizacija opštine Mali Zvornik, koja je za ovu priliku pripremila različit interesantan promotivni materijal, koji će deliti učesnicima manifestacije, kao i zanimljive eksponate, u vidu makete katamarana i mosta Kralja Aleksandra I Karađorđevića, u nameri da posetiocima približi i dočara atraktivnu turističku ponudu opštine Mali Zvornik.

Tokom  treceg sajamskog dana koji je protekao uz veliki broj posetilaca na standu TO Mali Zvornik, štand-paviljon posetila je je profesorica dr.sc. Cipriana Sava sa fakulteta za menadzment Temisvar-Rumunija a koja se ujedno vec 26 godina aktivno bavi turizmom i turistickom prezentacijom grada Temisvara.

Iskorištena je prilika za uspostavljanje saradnje izmedju Temisvara i M.Zvornika u oblasti turizma. Takodje, kao gosti bili su prisutni i profesori sa Rudarsko-geolosko-gradjevinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli,koji su ponudili svoju pomoć u promociji turisticke saradnje Tuzle i Malog Zvornika.

Svakako se moze reci da je u buduce moguce ocekivati jos vise medjudrzavne saradnje izmedju Srbije,Rumunije i Bosne i Hercegovine.

Uz veliko interesovanje štand-paviljon su posetile mnoge ličnosti iz javnog života  Srbije, regiona i sveta.

 

Detaljnije o svemu pomenutom:

https://malizvornik.ls.gov.rs/

Turistička organizacija opštine Mali Zvornik :

https://malizvornikturizam.com/

Produkcija video – tv reportaže: CITY MARKETING SERVICE doo BEOGRAD https://www.diasporamediagroup.rs i www diasporagroup.org Srbija, region, svet

Mile Grozdanić, email: cms.beograd@gmail.com, tel. 063/230 222

Miša Ćirić, email: upakovananostalgija@yahoo.com, tel. 061/655 72 08 44.

Međunarodni sajam turizma i horeca opreme na Beogradskom sajmu, 24.02.2023.g. Beograd, Srbija.