Dara iz Jasenovca – Televizijska premijera pre bioskopske distribucije

Domaći kandidat za Oskara, film „Dara iz Jasenovca“ reditelja Predraga Antonijevića, imaće svetsku televizijsku premijeru na Prvom programu Radio televizije Srbije u subotu, 20. februara, u 20 časova.

0
496
dara iz jasenovca film

Film Dara iz Jasenovca će, zbog ranije potpisanih ugovora o distribuciji, biti emitovan samo na teritoriji Srbije i neće biti emitovan u satelitskom programu RTS-a, ipak i građani Republike Srpske moćiće da pogledaju film u istom terminu na Radio televiziji Republike Srpske.

dara iz jasenovca film

Producent filma Maksa Ćatović i reditelj Predrag Antonijević odlučili su da film vrate u okvire kinematografije i omoguće što većem broju ljudi da pogleda ovo ostvarenje i da svoje mišljenje.

dara iz jasenovca film

Film „Dara iz Jasenovca“ izazvao je brojne polemike koje su u mnogome imale karakter političke debate, kako na domaćoj tako i na međunarodnoj medijskoj sceni, zbog toga će, po želji i reditelja i producenta, ovaj film imati malo drugačiji životni put, sa TV ekrana u bioskope, umesto uobičajenog, obrnutog puta.

dara iz jasenovca film

Film je premijerno prikazan 25. novembra u Gračanici, a beogradska bioskopska premijera zakazana je za 22. april, kada se obeležava 76 godina od proboja poslednjih zarobljenika iz logora Jasenovac.

Film se od 5. februara prikazuje u bioskopima širom Sjedinjenih Američkih Država.