Češka i Srbija: Razmena iskustava u borbi protv Covid-19

Premijeri Srbije i Češke Ana Brnabić i Andrej Babiš obišli su Beogradski sajam gde je počela i revakcinacija protiv korona virusa. Tokom posete češkog premijera fokus razgovora bio je na zdravstvenim pitanjima, borbi protiv kovida, masovnoj imunizaciji. 

0
36
ana brnabic covid 19

Predsednica Vlade Srbije je izlavila: „Do sada smo 10 puta menjali protokol za lečenje zaraženih korona virusom zbog čega je naša zemlja toliko uspešna u ovoj borbi.

ana brnabic covid 19

Te informcije podelili smo sa češkim prijateljima. Mislim da je uspeh i broj hospitalizovanih ljudi, takođe upotreba inovativnih lekova, brz proces odobravanja, ali ono što je najvažnije jesu vakcine i masovna imunizacija.“ Češka je jedna od zemalja koji su najveći promoteri proširenja EU na Zapadni Balkan, a premijer Babiš je rekao: „Došao sam sa delegacijom eksperata zbog kovida, kako bismo razmenuili iskustva sa našim prijateljima u borbi protiv virusa.

ana brnabic covid 19

Srbija je vakcinisala više od pola miliona ljudi, druga je u Evropi i sedma na svetu. Srbija je važan partner Češke i podržavamo njen evropski put. Naši investitori su ovde jako aktivni i mislim da su na dobrom glasu.“  Premijerka Srbije je još zaključila da Češka daje odličan primer za regionalnu saradnju i dodala: „Kao predsednica vlade imam mnogo toga da naučim od premijera Babiša.“

ana brnabic covid 19

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Molimo Vas unesite Vaše ime