0
908
Golden Tours

 

Golden Tours brine da vaš odmor u svakom trenutku bude vredan vaših snova

Golden Tours

Golden Tours ensures that your holiday at any time be worth of your dreams.

Golden tours je jedna od vodećih putničkih agencija u Bosni i Hercegovini sa poslovnicom u Tuzli. Između ostalog, organizuju letovanja, zimovanja, individualna i grupna putovanja širom sveta, kao i učeničke ekskurzije.
Golden Tours
Golden tours brine da Vaš odmor u svakom trenu bude vredan Vaših snova!
Golden Tours
https://goldentours.ba/

 

Direkcija Tuzla (Head office)
Marsala Tita 2a-2b (Avaz – Robot centar), 75000 Tuzla
Telefon:
+387 35 249 220;
+387 35 249 221;
+387 35 249 222;
+387 35 258 313;
+387 61 726 806 (Viber/Whatsapp);
Fax:
+387 35 249 223
Radno vrijeme:
Ponedeljak – Petak od 09.00 do 17.00
Subota od 09.00 do 13.00 sati
Nedelja neradna
E-mail: goldentuzla@gmail.com

Hotel Golden Star

 

www.goldenstarhotel.ba

Hotel Golden Star pozicioniran u samom centru Tuzle nudi Vam smještaj u komfornim sobama. Prema vlastitom opredjeljenju i potrebama možete birati jednokrevetne, dvokrevetne sobe.

http://www.goldenstarhotel.ba/

Među dvokrevetnima nudimo sobe sa fransuskim ležajima, sobe sa odvojenim krevetima, te porodične sobe, s prostranim krevetima za dve odrasle osobe i dvoje djece ili za tri odrasle osobe. Na upit je moguće obezbijediti dodatni krevet. Svaka soba posjeduje zasebno, moderno uredjeno, kupatilo sa wc-om i tuš kabinom, pratećim higijenskim priborom, kozmetikom i fenom za kosu.

http://www.goldenstarhotel.ba/
http://www.goldenstarhotel.ba/

Sobe su opremljene LCD TV uređajima, sa kablovskom televizijom i satelitskim programima, elektronskim sefovima, minibarom i kafe kuvalom sa kafom i čajem uključenim u cenu. U svim sobama i zajedničkim prostorijama dostupan je wifi internet signal, bez doplate.

Konferencijska sala

Konferencijska sala kapaciteta do 50 mjesta nalazi se u prizemlju Golden Star Hotela, u mirnom okruženju bez buke. Toplinski je i zvučno izolovana, te opremljena klima uređajima. Stolove, stolice i drugi nameštaj u ovoj sali moguće je kombinovati za različite namjene, tako da sala osim za stručna savjetovanja i edukativne radionice, može poslužiti i i kao prostor za različite druge prezentacijske forme, tipa press konferencija, okruglih stolova, diskusija i sastanaka. U sali se nalazi 65″ TV uređaj sa HDMI, DVI i DSUB priključcima, projektor, platno, tabla i laptop. Dostupna je besplatna WiFi mreža Golden Star Hotela.

http://www.goldenstarhotel.ba/

 

Pogled na stari deo grada

Golden Star Hotel svojim je prednjim delom orjentiran prema izlazu na glavno tuzlansko šetalište poznato kao Korzo, prema Biološkoj zbirci Muzeja istočne Bosne, ali i prema gradskim trgovima koji se naslanjaju jedan na drugi. Solni trg svjedoči najstarijoj istoriji grada, Trg slobode najburnijem industrijskom – periodu ubrzanog razvoja Tuzle, a Trg žrtava genocida najnovijoj bolnoj prošlosti Bosne i Hercegovine obilježenoj ratom. Trgovi su mjesta okupljanja, druženja, organizacije različitih događaja. Među najpoznatijima su Leto u Tuzli i Zimski grad, višednevne kulturno, zabavne i izložbene aktivnosti namenjene građanstvu.

DMG NEWS

Na suprotnoj strani, sa zadnje strane Hotela je ulica koja vodi do Narodnog pozorišta, Arhiva Tuzlanskog kantona i dalje prema središtu Univerziteta u Tuzli. U neposrednoj blizini Hotela nalazi se veliki gradski park, Narodna i univerzitetska biblioteka sa zavičajnom zbirkom grada Tuzle, nacionalni spomenik Eparhijski dvor sa pravoslavnom Crkvom,

novoizgrađeni Katolički kulturni i školski centar, Turalibegova džamija i druge kulturno-istorijske znamenitosti grada.

http://www.goldenstarhotel.ba/

 

Kontakt informacije

Adresa: Jevrejska br.5, 75000 Tuzla Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 35 258 100

Viber: +387 60 3050 905

Telefon: +387 35 249 223

 

U ime medijske kuće diaspora media group veliko hvala na srdačnom i profesionalnom dočeku i gostoprimstvu vlasnicima turističke agencije Golden star i hotelu Golden star koji su primer porodice koja stvara čvrste veze i koji daju domaći zadatak mnogo jačim agencijama koji se bave turizmom.

Golden Tours i DMG NEWS
Golden Tours i DMG NEWS

Tuzla se nalazi u severoistočnom delu Bosne i Hercegovine, na obroncima planine Majevice. Od Novog Sada Tuzla je udaljena oko 192km, a od Beograda oko 207km.

Tuzla je jedno od najstarijih naselja, naime u Tuzli je pronađeno najstarije sojeničko naselje u Evropi koje datira još iz doba neolita. Neolitsko naselje je pronađeno u samom centru današnjeg grada što govori o kontinuitetu življenja na tom području sve do danas.

Tuzla je „grad na zrnu soli“, a to „zrno soli“ su stotine miliona tona kamene soli i slane vode, koje je iza sebe ostavilo staro Panonsko more pre više od deset miliona godina kada se povlačilo sa ovih prostora.

DMG NEWS

Naziv Tuzla se prvi put spominje još davne 950 godine. 1463. godine Tuzla je pala pod vlast Otomanskog carstva i dobila je svoje današnje ime koje potiče od turske reči „tuz“ i u prevodu znači so. Nakon Turaka došla je Austrougarska. Danas je Tuzla grad bogat kulturno istorijskim nasleđem, a poseban turistički procvat Tuzla je doživela 2003. godine izgradnjom prvog slanog jezera u centru grada. Danas Tuzla ima tri slana jezera i jedinstveni su u Evriopi, različite su veličine i dubine. U sklopu kompleksa Panonskih jezera nalazi se Arheološki park neolitsko – sojeničko naselje, Muzej geološka postavka „Panonnica“, kao i dečiji zabavni park i sportski tereni.

Panonska jezera poznata su po svojim lekovitim svojstvima zahvaljujući sadržaju soli i drugih minerala pomažu kod lečenja raznih reumarskih i disajnih problema.